ISPRAVKA: Veličković se penzionisao pa ne može biti deo petorke Partizana
Foto: Starsport©, Ilustracija/Espreso.co.rs

ispravka

ISPRAVKA: Veličković se penzionisao pa ne može biti deo petorke Partizana

Ispravka

Objavljeno: 09:38h

Portal Espreso je datuma 07.07.2021. godine objavio vest pod naslovom "PARTIZAN SKLAPA KOCKICE, A GROBARIMA SE CAKLE OČI OD PETORKE KOJA SE NAZIRE: Hoće li ovako početi novu sezonu?" koji je u sebi sadržao netačnu informaciju.

U skladu sa analizom fekt ček portala "Fake News tragač" tekst je izmenjen, a promenjen je i njegov naslov.

Kompletnu analizu pogledajte ovde.

Naime, u tekstu o potencijalnoj prvoj petorci Partizana za predstojeću sezonu navedeno je predviđanje da bi se u njoj mogao naći i Novica Veličković.

Ipak, Partizan je tada već objavio da će Veličković otići u penziju, a naš portal je napravio nenamernu grešku i ovim putem se izvinjava čitaocima.

Originialni tekst:

KK Partizan neverovatnim tempom dovodi pojačanja za novu sezonu. Veoma traženi igrači na košarkaškom tržištu vrlo brzo postižu dogovore sa upravom crno-belih, na zadovoljstvo armije navijača.

Pošto je najavljena duboka rekonstrukcija ekipe, koja je, svi će se složiti, i potrebna, fanovi Partizana mogu očekivati još bombastičnih pojačanja do starta ABA lige početkom oktobra.

Ali, već sada se nazire mnogo kompetitivnija prva petorka tima od koje će se "Grobarima" zasijati oči:

  1. Markus Pejdž - možda se planira novi, klasični plejmejker, ali vrlo lako bi Amerikanac mogao da ostane na poziciji jedan. Pejdž (27) je pre doalska u Beograd imao malu minutažu u pet utakmica za Šarlot Hornets u NBA ligi, a sa crno-belima je od 2018. osvojio dva Kupa Radivoja Koraća i Superkup ABA lige. Prošle godine je potpisao novi ugovor i sigurno se idalje ozbiljno računa na Pejdža.
    KK Crvena zvezda, KK Partizan, Kup Radivoja Koraća, Markus Pejdž
    foto: KSS.rs
  2. Kevin Panter - prvo veliko pojačanje ima rpski pasoš, poput Pejdža, što je značajna prednsot. Ima i bogato iskustvo igranja u Evropi, osvajao je trofeje u Italiji (Virtus, Armani) i Grčkoj (Olimpijakos), a znači i što mu ne treba vreme da se prilagođava Beogradu jer je igrao za Zvezdu. Osvojio je dve Lige šampiona, a bio i MVP fajnal-fora ovog takmičenja 2019.
    Kevin Panter
    foto: Emilija Jovanović
  3. Nemanja Dangubić - prošla sezona Partizan je bila za zaborav, ali je Dangubić pokazao da je vrlo zahvalan igrač, pa ne bi bilo čudo da se i Žoc osloni na njega i nađe mu mesto u svom sistemu. Ima iskustvo osvajanja ABA lige i KRK-a, igranja u Evroligi, ali i trofej iz sezone u Nemačkoj sa Bajernom.
    Nemanja Dangubić
    foto: Starsport©
  4. Novica Veličković - kapiten će svakako imati veliku ulogu, iako možda ne veliku minutažu. Njegov uticaj na terenu, ali i u svlačionici je nemerljiv, a najbolje može da poveže saigrače sa navijačima i njihovim očekivanjima, sa duhom kluba. Kada je on na parketu, svi su toga svesniji.
    Kodi Miler-Mekintajer, Kodi Miler Mekintajer, Novica Veličković
    foto: Starsport©
  5. Zek Lidej - Teksašanin (27) je proboj u Evropi napravio kao član izraelskog Hapoel Gilboija, a potom se nigde nije zadržao duže od sezone ne zato što je problematičan, već zato što je svuda dokazivao kvalitet. Sem trofeja sa Hapoelom, pa sa Žalgirisom i Armanijem, imao je odličnu sezonu u Evroligi kao član Olimpijakosa.
Zek Lidej
foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

Sa Aleksom Avramovićem kao "šestim igračem", i kada se njima dodaju Zagorac, Mozli, Trifunović, pa mladi Jovanović i Radovanović, to već sada deluje kao veoma respektabilna ekipa, zar ne? pogortovo pod vođstvom Željka Obradovića.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramovićfoto: EPA/Kimmo Brandt

Da li i spremna da vrati trofeje, videćemo.

Ali ako još stigne klasični plej Džejlin Smit iz Ludvigsburga, pa još jedno rešenje na poziciji centra, apetiti će dodatno skočiti.

Sreda poslepodne je bilo termin kada su crno-beli potpisali još jedno pojačanje.

U pitanju je Rodion Kuruks koji stiže iz NBA lige, gde je nastupao za Bruklin koji je ga je draftovao, potom je igrao za Hjuston i Milvoki. Igra na poziciji beka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.