REKORD KARIJERE POLA DŽORDŽA SPREČIO FINIKS DA ODE U FINALE: Sledeća utakmica je na programu za dva dana! (VIDEO)
Foto: EPA/Rick D'Elia

nba plej of

REKORD KARIJERE POLA DŽORDŽA SPREČIO FINIKS DA ODE U FINALE: Sledeća utakmica je na programu za dva dana! (VIDEO)

Ako hoće da igraju da nas pobede moraju da se rade za to

Objavljeno: 09:06h

Košarkaši Los Anđeles Klipersa smanjili su na 2:3 protiv Finiksa u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 116:102.

Ekipu iz grada Anđela predvodio je Pol Džordž sa 41 poenom, što je njegov rekord karijere u plej-ofu, a imao je i 13 skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte. On je postigao 20 poena u trećoj četvrtini, a šutirao je iz igre 15/20, uključujući šut za tri poena 3/6.

Klipersi su vodili 15 razlike u prvom poluvremenu, a Sansi su poveli u trećoj deonici sa 62:61 poenima Krisa Pola. Klipersi su odgovorili sa 10 narednih poena, kada su počeli da ubaciju "trojke". Džordž je ubacio dve uzastopne, a zatim je "trojku" dodao je Patrik Beverli za vodjstvo 82:70.

Finiks je u završnici uspeo da se primakne na 94:98, ali je ekipa iz Los Andjelesa odgovorila serijom 10:2 posle koje je sačuvala prednost i izbegla eliminaciju iz finala.

- Ako žele da završe ovu seriju, moraće za to da rade. Mi imamo snažan mentalitet, nismo želeli da odustanemo. Nismo hteli da bacimo peškir. Oni moraju da nas pobede - rekao je Džordž.

Redži Džekson u pobedi je učestvovao sa 23 poena, Markus Moris sa 22, a Demarkus Kazins sa 15. U timu nije bilo Kavaja Lenarda i Ivice Zubca. To je prva utakmica u poslednje dve godine koju je propustio hrvatski košarkaš.

U ekipi Finiksa najefikasniji je bio Devin Buker sa 31 poenom, a Kris Pol postigao je 22 poena uz osam asistencija. Kameron Džonson dodao je 14 poena, a Deandre Pejton 10 poena i 11 skokova.

Naredna šesta utakmica igra se u noći između srede i četvrtka u Los Anđelesu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.