FINIKS SLAVIO U LOS ANĐELESU: Sansi sada na samo korak od plasmana u veliko finale NBA lige!
Foto: EPA/Ringo Chiu

nba plej of

FINIKS SLAVIO U LOS ANĐELESU: Sansi sada na samo korak od plasmana u veliko finale NBA lige!

U ovoj velikkoj pobedi Finiksa najbolji je bio Devin Armani Buker sa 25 poena

Objavljeno:

Košarkaši Finiks Sansa su u četvrtoj utakmici finalne serije zašadne konferencije savladali Los Anšeles Kliperse sa 84:80, i to na gostujućem terenu i tako poveli sa 3:1 u seriji.

Vodio je Finiks tokom celog toka meča. Razlika je u jednom momentu bila i 16 razlike, ali su Klipersi to uspeli da stignu i tako smo ušli u poslednju deonicu, gde se sve rešavalo.

Utakmica je možemo reći bila rešena pred sam kraj, kada je Pol Džordž namerno promašio drugo slobodno bacanje pri rezultatu 82:80, ali domaći nisu uspeli da dođu do lopte i tako obezbede napad koji bi im doneo pobedu ili produžetak. Dario Šarić je posle skoka u odbrani loptu poslao ka Krisu Polu koji je pogodio bio precizan oba puta i tako postavio konačan rezultat utakmice.

U ovoj velikkoj pobedi Finiksa najbolji je bio Devin Armani Buker sa 25 poena, Diandre Ejton je imao dabl-dabl učinak sa 19 poena i 22 skoka, a Kris Pol je upisao 18 poena. Kod Klipersa Džordž je zabeležio 23 poena i 16 skokova, Džekson je imao 20 poena, a Zubac je dodao 13 poena i 14 skokova.

Sledeća utakmica gde bi Finiks eventualnom pobedom mogao da obezbedi prolaz u veliko finale je na programu je u utorak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.