SONJA NE ŽELI VELIKU PAŽNJU: Kako se borimo i igramo za ovu zemlju, dokaz je koliko to nama znači
Foto: FIBA

SKROMNA DEVOJKA

SONJA NE ŽELI VELIKU PAŽNJU: Kako se borimo i igramo za ovu zemlju, dokaz je koliko to nama znači

Srpska košarkašica našla se i u najboljoj petorci šampionata

Objavljeno: 08:53h

Sonja Vasić proglašena je za najbolju igračicu Evropskog prvenstva. Ona je nakon finala rekla da njene saigračice izvlače najbolje iz nje.

- Od početka pričam da ne želim preterano ni pažnje, jer završavam karijeru. Kad sam donosila ovu odluku, bila sam svesna da nema boljeg kraja nego da sam sa njima ovde. I sada kada pričamo o tome kako sam odigrala turnir, to je najviše zbog njih. Mogla bih sad da spomenem neku igračicu koja meni priđe i kaže: Ajde Sole ti ovo rešavaš. One izvlače najbolje iz mene. Činjenica je da smo nekako zaokružile ovu priču ove generacije. Kada je 2015. delovalo da je nerealno da ovo osvojimo, iz godine u godinu biti tu na vrhu i onda ponoviti opet zlato ove godine, stvarno mislim da je fenomenalan uspeh za našu generaciju. Na stranu rezultat, činjenica kako se mi borimo i kako igramo za ovu zemlju, dokaz je koliko to nama znači, a govori i mnogo o karakteru svakog člana ovog tima.

Govoreći o samom finalu, Vasić je navela da je bilo kao i 2015. godine.

- Mi kada ispunimo te neke naše ciljeve, nema drame. U finalu je prva utakmica kada se mi napokon malo opustimo. Vidite da je dosta igračica koje su tokom prvenstva igrale u grču, sada počinju da pokazuju sav svoj potencijal. Sada mi je bilo lako da igram, jer znam da ne moram da se brinem, ne moram da preuzimam odgovornost. Bila je ovo utakmica u kojoj smo mi rutinski odradile zadatke koje je Marina zacrtala. Kada smo ih ispunili, znali smo da je nemoguće izgubiti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.