DEVOJKE PUCAJU OD SREĆE I SAMOPOUZDANJA: Sonja Vasić otkrila šta je rekla ekipi u poluvremenu
Foto: FIBA

IMAJU ZAGARANTOVANU MEDALJU

DEVOJKE PUCAJU OD SREĆE I SAMOPOUZDANJA: Sonja Vasić otkrila šta je rekla ekipi u poluvremenu

Svoje utisle posle plasmana u finale iznele su Tina Krajišnik i Aleksandra Crvendakić

Objavljeno: 09:25h

Najbolje srpske košarkašice ponovo su obradovale naciju plasmanom u finale Evropskog prvenstva. Popularne "lavice" su u dramatičnom polufinalu pobedile Belgiju 74:73.

- Ovo je bila utakmica koju smo samo mi mogle da izgubimo, ne one da nas pobede. To sam rekla timu u poluvremenu. U nastavku je to stvarno bilo „kidanje“ do poslednjih atoma. U finalu smo! Kao da još toga nismo svesne, zbog ovog kraja. Malo nas je taj poslednji šut presekao. Emocije nam se još nisu svele. Definitivno, za ovu našu generaciju, priča se završava na prvi način. Sada igramo utakmicu u kojoj nemamo šta da izgubimo. Imamo zagarantovanu medalju - rekla je najbolja srpska košarkašica Sonja Vasić.

Sjajna Tina Krajišnik nije krila oduševljenje nakon veličanstvenog trijumfa svog tima.

- Ne mogu da objasnim koliko sam ponosna što sam ovde, koliko sam ponosna na sve devojke, na stručni štab. Ovo je bukvalno bio trenutak za koji se živi. Samo mi znamo koliko smo uložili. Ta energija koju imamo međusobno, dovela nas je dovde. Jesmo grešile na kraju, dovele smo i sebe i druge do ludila. Na kraju je pobedilo to što smo imali su sebi. Sve je moguće u finalu i treba da verujemo. Finale se igra sa nabojem svih emocija, svom energijom koja je ostala, sa najvećom željom. Verujem da možemo mnogo bolje i da ne dovedemo neku utakmicu u dramu, da konačno odigramo utakmicu kojom ćemo biti potpuno zadovoljne - poručila je Tina.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
foto: FIBA

Aleksandra Crvednakić, 25-godišnja košarkašica Asvela, veruje da Srbija može titule.

- Zaslužile smo da uđemo u ovo finale i da se borimo za zlato. Francuska nam je svima dobro poznata. To su sve igračice evropskog, visokog nivoa, ali, niko nije nepobediv. I ako mi budemo igrale našu igru, cenim da će biti dobro - ističe Aleksandra, koja je protiv Belgije odigrala verovatno svoj najbolji meč na Evropskom prvenstvu.

Srbiju večeras od 21 sat očekuje borba za zlatnu medalju protiv reprezentacije Francuske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.