TRENER ATLANTE ZABRINUO NAVIJAČE SRBIJE: Pod znakom pitanja je Bogdanov nastup i na Olimpijadi?!
Foto: Profimedia

videćemo

TRENER ATLANTE ZABRINUO NAVIJAČE SRBIJE: Pod znakom pitanja je Bogdanov nastup i na Olimpijadi?!

Igrao je pod bolovima

Objavljeno: 15:17h

Nejt Mekmilan, trener Atlante Hoks, pohvalio je Bogdana Bogdanovića koji već nekoliko utakmica igra pod bolovima u kolenu.

Mekmilan je iskoristio reči koje prvi upotrebio Majk Meloun, trener Denvera, za Nikolu Jokića, ali to u slučaju centra iz Sombora nije najbolje prošlo – evo i zašto.

Meloun je u toku sezone više puta isticao koliko je Nikola Jokić privržen ekipi i kako ne želi da odmara ako nema nikakvih zdravstvenih problema. To je i logično, ali u današnjnoj NBA sve više se obraća pažnja na opterećenost košarkaša, te mnogi propuštaju mečeve samo da bi odmorili telo.

Jokić nije želeo da ide tim putem već je odigrao 72 od 72 utakmice i bio je jedan od retkih u NBA koji je odigrao sve utakmice u sezoni u kojoj smo videli pregršt povreda.

- Nije želeo da uzme slobodno veče. Jokić je čvrst momak. Uvek sa mnogo ponosa ističe odakle je i u vezi sa odmorom rekao mi je da Srbi ne odmaraju - rekao je Meloun krajem aprila.

Ove reči, što bi Amerikanci rekli, „nisu najbolje ostarile“, odnosno nisu dobro prošle po srpskog košarkaša jer je ipak odlučio da odmori, tačnije da propusti Olimpijske igra u Tokiju.

Bogdan Bogdanović
foto: Profimedia

Sličan mehanizam iskoristio je i Nejt Mekmilan nakon trijumfa Atlante nad Milvokijem rekavši da Bogdanović ne želi da sedi u odelu na kraju klupe, iako je jasno da nije 100 odsto spreman.

- Bogdan nam daje 100 odsto sebe. Očigledno je da postoji bol, ali to je način na koji je ovaj tim izgrađen. Bogdanović ne želi da propušta utakmice - kazao je Mekmilan.

Bogdanović je na početku sezone zbog povrede kolena propustio 25 utakmica i nažalost u plej-ofu mu se ponovo javio problem. Ovoga puta situacija nije ozbiljna kao u januaru, ali bol je prisutan i srpski košarkaš se vidno muči kada je na parketu.

Zbog toga mu i Nejt Mekmilan dozira minutažu, te Bogdan ne igra provodi više od 25-30 minuta na terenu, što dovoljno govori o stepenu povrede jer je u seriji protiv Niksa redovno igrao po 40 minuta.

Većina košarkaša bi verovatno odlučila da ne igra nekoliko utakmica, pa da eventualno ako je ekipa još u životu zaigra, ali Bogdan daje celog sebe i zbog toga mora da mu se skine kapa.

Bogdan Bogdanović
foto: Profimedia

Kada je reč o reprezentaciji, Bogdanović nije propustio nijedno okupljanje za veliko takmičenje od 2014. godine i ove godine jedino može da ga spreči eventualni odlazak u finale NBA jer bi u tom slučaju pravo iz Amerike, bez dana odmora, morao da ide u Tokio.

Znajući koliko mu znači dres Srbije, nije nemoguće očekivati da se to i dogodi, ali prvo treba da se kvalifikujemo za Igre, a posle toga ima vremena za dublju analizu.

Kvalifikacije za Olimpijske igre na programu su od 29. juna do 5. jula, a Srbija igra u grupi sa Filipinima i Dominikanskom Republikom. U drugoj grupi sastaju se Senegal, Italija i Portoriko.

Samo pobednik turnira obezbediće plasman na Olimpijske igre koje se održavaju od 23. jula do 8. avgusta.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.