VELIKIH HENDIKEP ZA SRPSKE KOŠARKAŠE: Povredio se bek koji je u Atini bio najbolji!
Foto: Emilija Jovanović

šteta

VELIKIH HENDIKEP ZA SRPSKE KOŠARKAŠE: Povredio se bek koji je u Atini bio najbolji!

Povrede su od obaveza u reprezentativnom dresu odvojile i Miroslava Raduljicu, Ognjena Jaramaza i Marka Gudurića, dok se Nikola Milutnov tek oporavio

Objavljeno:

Srbija bez odličnog beka u poslednjoj proveri pred kvalifikacioni turnir

Muče nas povrede i otkazi. Ruku na srcu, svi imaju problema. Novi razlog za glavobolju selektora Srbije je povreda Alekse Avramovića, obelodanjeno je od strane Košarkaškog saveza Srbije.

Avramović je branio boje Srbije na Akropolis kupu, u utakmici sa Grčkom je bio i jedan od najboljih na parketu sa 18 poena, ali je zadobio udarac tokom turnira u Atini, zbog kojeg neće moći da pomogne državnom timu u poslednjoj proveri pred kvalifikacije za Olimpijske igre protiv Meksika.

Aleksa Avramović
foto: Starsport©

Izabranici Igora Kokoškova će dočekati Sombrerose u dvorani Aleksandar Nikolić (20.00), ekipi neće moći da pomogne drugi najbolji strelac španske ACB lige, ali je dobra vest da su sa ekipom juče počeli da rade Miloš Teodosić, Vasilije Micić i Nikola Kalinić.

Za razliku od Avramovića, koji bi trebalo da se oporavi pred kvalifikacioni turnir u Beogradu (29. jun), Nemanja Nedović je otpisan. Košarkaš Panatinaikosa se oporavlja od preležanog virusa korona, kako prenose iz KSS situacija je sve bolja, ali je potrebno još neko vreme kako bi Nedović mogao bez rizika da se vrati sportu.

Povrede su od obaveza u reprezentativnom dresu odvojile i Miroslava Raduljicu, Ognjena Jaramaza i Marka Gudurića, dok se Nikola Milutnov tek oporavio. Trenira sa timom, ali je pitanje kada će biti spreman da pomogne. Od reprezentativnih akcija su odustali Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić, dok je Bogdan Bogdanović opravdano odsutan, kako ima obaveze sa Atlanta Hoksima u finalu istončne konferencije NBA lige.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.