ZAMALO DA SE PONOVI TURSKA - OTIMAČINA: Sudije pokušale da pokradu Srpkinje, ALI PRAVDA JE POBEDILA! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Džaba im sve!

ZAMALO DA SE PONOVI TURSKA - OTIMAČINA: Sudije pokušale da pokradu Srpkinje, ALI PRAVDA JE POBEDILA! (VIDEO)

U dodatnih pet minuta viđena je sjajna igra našeg tima, koji zasluženo dolazi do veličanstvenog trijumfa i plasmana u polufinale Evrobasketa

Objavljeno:

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Valensiji pobedila Španiju posle produžetka sa 71:64 (13:15, 10:12, 20:16, 19:19, 9:2).

A sve je moglo da bude drugačije, ali na sreću nije. Šokantna sudijska odluka u poslednjem sekundu meča čini se nikada nije viđena na sportskim takmičenjima, kada je ovaj nivo u pitanju.

Dešavale su se greške sudija, naročito kada nisu imali mogućnost da pregledaju ponovljeni snimak, ali ono što smo sinoć videli u Valensiji je košarkaški presedan “oružana pljačka” u režiji “sudijske trojke čija imena nećemo ni da pominjemo.

Naime, sudije su u poslednjoj sekundi nakon jednog faula "na zemlji", pri rezultatu 62:61 za Srbiju, poklonile Španiji dva slobodna bacanja.

Srpkinje nisu bile u bonusu, nepropisno su zaustavile košarkašicu Španije pre prvog koraka, ali sudije su videle drugačije...

Njihova odluka šokirala je selektorku Marinu Maljković i srpske košarkašice.

Maljkovićeva je tražila da pogledaju snimak, ali su oni i nakon gledanja ostali pri sramnoj odluci. Nije postojao jedan elemenat za razmišljanje da li se radilo o slobodnim bacanjima.

Ipak, pravda je na kraju pobedila! Uvinja je pogodila prvo slobodno bacanje i promašila drugo, pa je utakmica otišla u produžetak.

U dodatnih pet minuta viđena je sjajna igra našeg tima, koji zasluženo dolazi do veličanstvenog trijumfa i plasmana u polufinale Evrobasketa.

Sve ovo je podsetilo da trenutak u polufinalu Svetskog prvenstva 2010. u Istanbulu kada je muška reprezentacija Srbije u polufinalu pokradena protiv domaćina Turske.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.