KOŠARKAŠICE U POLUFINALU: Srpkinje posle "paklene" završnice u Valensiji i produžetka eliminisale domaćina!
Foto: EPA / Kai Forsterling

ep u košarci za žene

KOŠARKAŠICE U POLUFINALU: Srpkinje posle "paklene" završnice u Valensiji i produžetka eliminisale domaćina!

Ovinja je bila najbolja u redovima Španije ali je promašila bacanje za pobedu

Objavljeno: 12:55h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Valensiji pobedila Španiju posle produžetka sa 71:64 (13:15, 10:12, 20:16, 19:19, 9:2).

Srbiju su do pobede vodile Sonja Vasić sa 19 i Ivon Anderson sa 17 poena, Nevena Jovanović je dodala 15, a Jelena Bruks sedam poena. U timu Španije najefikasnija je bila Kristina Ovinja sa 14 poena.

Srbija će se za plasman u finale boriti sa selekcijom Belgije, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Rusije sa 85:83.

Španija je tokom većeg dela meča bila u prednosti, ali je Srbija stigla do neizvesne završnice i imala šansu da posle 40 minuta upiše pobedu.

Anderson je na minut i 40 sekundi pogodila trojku i smanjila na 60:61, a potom je Vasić donela prednost Srbiji od 62:61. Španija je krenula u poslednji napad, a sudije su sekund i po kre kraja poslale Ovinju na liniju za slobodna bacanja. Međutim, španska košarkašica je pogodila samo jedno pa je meč otišao u produžetak.

Izabranice Marine Maljković su bile sigurnije u dodatnih pet minuta, a tačku na ovaj meč stavila je Jovanović trojkom za konačnih 71:64.

U drugom polufinalu sastaće se Belorusija i Francuska. Košarkašice Belorusije su ranije danas u četvrfinalu pobedile Švedsku sa 58:46, dok je Francuska bila bolja od Bosne i Hercegovine sa 80:67.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.