PRESKAČE KVALIFIKACIJE, A I TOKIO JE POD ZNAKOM PITANJA: Upravo je saopštio loše vesti
Foto: Nebojša Mandić

nije dobro

PRESKAČE KVALIFIKACIJE, A I TOKIO JE POD ZNAKOM PITANJA: Upravo je saopštio loše vesti

"Pokušao sam da izvučem najviše što mogu, posle teških sezona zbog povreda"

Objavljeno: 20:58h

Nemanja Nedović je stigao među prvima na okupljanje reprezentacije Srbije, ali pitanje je da li će ovog leta moći da pomogne saigračima zbog problema sa povredom i koronom koja ga je mučila od aprila, a neke njene uticaje oseća i danas.

Košarkaš Panatinaikosa gostovao je na televiziji Arena Sport i rekao da neće moći da pomogne reprezentaciji na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Kao i da će tek kasnije znati da li bi mogao da pomogne na Olimpijskim igrama u Tokiju, naravno ukoliko se naša reprezentacija tamo plasira.

"Bio sam u stalnom kontaktu sa Igorom i doktorima. Objasnio sam im situaciju iz aprila i maja, tada nisam trenirao. Nisam mogao ništa da radim. Sada je bolja situacija, ali opet moram da mirujem, ne smem da treniram. I kada se oporavim skroz, biće mi potrebno da da se malo po malo vratim u sport. Zglob ću da sredim, ali ovo je druga stvar. Dogovorili smo se da preskočim kvalifikacioni turnir zbog zdravlja, pa ćemo videti da li ću biti spreman za Olimpijske igre. Videćemo posle 4. jula šta ćemo, da li ću biti potreban. Igor zna moje kvalitete”, rekao je Nedović gostujući u emisiji “U obruču”.

Nedović nije mogao da pomogne saigračima ni na pripremnom turniru, Akropolis kupu.

"I danas osećam posledice, posle aprila. A imam 29 godina, pazim šta jedem i pijem, sportista sam. I znam mnogo slučajeva gde se osećaju te posledice. Sve to utiče na brojne sportiste koji razmišljaju da li da se posvete reprezentativnim obavezama", objasnio je Nedović.

Iza Nedovića je uspešna sezona u Panatinaikosu, davao je i preko 30 poena na nekim utakmicama. Postavlja se pitanje gde će nastupati naredne sezone.

"Ističe mi ugovor. Potpisao sam na jednu godinu. Ali smo u pregovorima. Stalno smo u kontaktu. Dali smo im malo vremena da odluče, da vide kako će da bude, pa ćemo da sednemo i porazgovaramo", rekao je Nedović, pa rekapitulirao sezonu u redovima Zelenih.

"Pokušao sam da izvučem najviše što mogu, posle teških sezona zbog povreda. Želeo sam da budem glavni igrač, da se osećam bitno. Zavoleli su me. Pre nego što sam potpisao tamo govorili su mi da tamo vlada porodična atmosfera i mogao sam u to da se uverim. Bila je povredica, ali uspešna je sezona. Odužila se i ta povredica. Pa je onda došla korona koja je svima komplikovala život zbog putovanja, zbog sastava zbog važnih utakmica. Nas je pogodila u februaru, pokosila je celu ekipu, nismo trenirali tri sedmice", konstatovao je Nedović.

(Espreso/Mozzartsporta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.