SPEKTAKL I BEZ POLA I LENARDA: Svemoćni Buker bolji od Džordža, Finiks Sansi poveli protiv Klipersa! (VIDEO)
Foto: Profimedia

nba plej-of, finale zapada

SPEKTAKL I BEZ POLA I LENARDA: Svemoćni Buker bolji od Džordža, Finiks Sansi poveli protiv Klipersa! (VIDEO)

Ovo je timu iz Arizone osma uzastopna (plej-of) pobeda

Objavljeno: 00:17h

Na fantastičan način je počela serija finala Zapadne konferencije NBA plej-ofa.

Oslabljen neigranjem sjajnog Krisa Pola (koronavirus), Finiks je ugostio Los Anđeles Kliperse koji su pak bili bez povređenog Kavaja Lenarda.

Timovi su igrali svoju prepoznatljivu brzu košarku, smenjivali se u vođstvu prve tri četvrtine, a očekivano predvodili su ih superstarovi Devin Buker i Pol Džordž.

Kapiten Sansa je u drugom poluvremenu ušao u prepoznatljivu zonu kada praktično nije mogao da promaši. Prvo nije dozvolio gostima da se odlepe, a zatim je predvodio nalet kojim su "Sunca" stekla dvocifrenu prednost.

Na kraju je Buker ostvario briljantan tripl-dabl: 40 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Pratili su ga pre svih Diandre Ejton sa 20 poena, ali i Majkel Bridžis sa 14 (sedam vezanih u samom finišu kada se lomio rezultat), Džej Krauder sa 13, Kameron Džonson sa 12 i Kameron Pejn sa 11.

Sa druge strane je odličan bio Džordž sa 34 poena (sedam trojki), ali i Redži Džekson sa 24, a Demarkus Kazins je ubacio 11.

Ovo je timu iz Arizone osma uzastopna (plej-of) pobeda - gubili su 1-2 od Lejkersa u četvrtfinalu kada su započeli impresivan niz.

Sledeća utakmica igra se u sredu 3 sata ujutro po našem vremenu, takože u Finiks Sans Areni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.