RADONJIĆ O NOVIM POJAČANJIMA: Verujem da će pomoći Crvenoj zvezdi da ostvari ciljeve u dugoročnom periodu
Foto: Starsport©

počelo sklapanje igračkog kadra

RADONJIĆ O NOVIM POJAČANJIMA: Verujem da će pomoći Crvenoj zvezdi da ostvari ciljeve u dugoročnom periodu

U redove crveno-belih stigli su Nikola Ivanović i Luku Mitrović

Objavljeno: 09:03h

Samo što se završila minula sezona, košarkaški klub Crvena zvezda krenuo je u sklapanje igračkog kadra za narednu. U Beograd su stigli igrači koji su prošle takmičarske godine branili boje podgoričke Budućnosti, Nikola Ivanović i Luku Mitrović.

- Radi se o igračima za koje verujem da će pomoći Crvenoj zvezdi da ostvari ciljeve u dugoročnom periodu. Proteklih godina, kroz našu saradnju, imao sam priliku da se uverim u njihove igračke i ljudske kvalitete, sto je znatno olakšalo proces odlučivanja - istakao je trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić za Sportski žurnal.

Putevi Ivanovića i Radonjića su se prvi put ukrstili sada već davna 2011. godine u Budućnosti.

- Ivanović poseduje veliko iskustvo u Evropi i ABA ligi. Igrajući dugo na visokom nivou pokazao je da ima ono što nam je potrebno, kao i da je spreman da odgovori na velike izazove koji su pred nama. Kod njega sam prepoznao veliki motiv i želju, što se poklapa sa ambicijama Crvene zvezde.

Dejan Radonjić
foto: Starsport

Saradnja Radonjića i Mitrovića je popločana uspesima koji su crveno-bele doveli do krema Evrope.

- O Mitroviću nema potrebe previše trošiti reci, pogotovo ne o kvalitetu koji je i u tek završenoj sezoni pravio razliku. Kao igrač koji se afirmisao u Crvenoj zvezdi i sa njom za pet godina osvojio 10 trofeja, on odlično poznajem sistem na kome insistiram, očekivanja i ambijent. Što ce nam sigurno mnogo značiti.

Crvena zvezda je sa Ivanovićem i Mitrovićem napravila prve korake u selekciji, ali kao po običaju tokom prelaznog perioda, bila je to varnica koja je povukla more glasina. Po pitanju novih dolazaka, ali i rastanaka. I tu se kao po običaju, debelo prelazi granica.

- Kao sto sam rekao, proces formiranja ekipe je u toku. Razmatramo sve opcije i tražimo najbolja moguća rešenja. Ne mogu da budem zadovoljan činjenicom da je neophodno da napravimo mnogo promena. Znam da to nije dobro. Ali, učinićemo sve da prevaziđemo te okolnosti i pređemo granice realnog, a realno je da u Evroligi budemo bolji nego prošle sezone i postavimo sistem koji će iz godine u godinu garantovati iskorak - poručio je trofejni stručnjak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.