NAŠ DRIM TIM BI BIO NOĆNA MORA SVIH: Nije da se ložimo, ali DAJTE AMERE DA SE IGRAMO! Jokić je samo DELIĆ ARSENALA
Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs, Profimedia

Misija - Tokio

NAŠ DRIM TIM BI BIO NOĆNA MORA SVIH: Nije da se ložimo, ali DAJTE AMERE DA SE IGRAMO! Jokić je samo DELIĆ ARSENALA

Podsetimo, Srbija nije uspela preko Mundobasketa održanog u Japanu 2019, da se plasira na najveću sportsku smotru

Objavljeno: 19:21h
Vanja Aleksić

Polako se bliži početak Olimpijskih igara u Tokiju. Poznata je većina učesnika i timova, međutim, jedna sekcija u koju najveće nade ulažu navijači u Srbiji još nije postala sigurni putnik.

U pitanju je košarkaška reprezentacija, koja je decenijama unazad jedna od retkih koja nije izneverila i uglavnom se vraćala sa velikih takmičenja sa nekim od odličja.

Ipak, pošto su lige, kako u Evropi, tako i NBA, rigorozne po pitanju puštanja igrača da igraju za nacionalne timove, još uvek se ne zna konačan sastav za Kvalifikacioni turnir koji će Srbija igrati kao domaćin u Beogradskoj areni od 29. juna до 4. jula.

Podsetimo, Srbija nije uspela preko Mundobasketa održanog u Japanu 2019, da se plasira na najveću sportsku smotru.

Tako da će vizu za Tokio tražiti u grupi A kvalifikacija sa još pet selekcija: Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske republike.

Selektor "orlova" Igor Kokoškov odredio je širi spisak za ovaj turnir na kome će samo jedna reprezentacija obezbediti put u Japan. Na njegovom spisku se nalaze: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Branko Lazić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Dalibor Ilić, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Alen Smailagić, Marko Gudurić, Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski, Vanja Marinković, Nemanja Nedović.

Međutim, to je samo spisak, a na igračima i njihovim klubovima je ko može da nastupa.

Najveća zvezda Nikola Jokić, ovogodišnji NBA MVP, je dao krajnje čudnu izjavu za američke medije koja je ostavila sve navijače u Srbiji zbunjenim.

Na pitanje da li će biti na raspoloaganju selektoru Kokoškovu, najbolji centar sveta je odgovorio kratko:

- Ne znam.

To je probudilo strah kod nacije, pa smo mi odlučili da napravimo idealnih 12, za koje mislimo da su u ovom trenutku najjači.

Ovo je samo sugestija autora teksta, pa se napominje da ništa nije zvanično, a računaćemo u njemu i popularnog Jokaru.

Plejmejkeri: Miloš Teodosić - Valjevac je bio konstantan ove sezone u Virtusu, proglašen je za najkorisnijeg igrača regularnog Evrokupa, a takođe je uvršten u prvu petorku istog takmičenja. Svojim virtuoznim asistencijama je izluđivao protivnike i bio je glavna karika u osvajanju italijanskog šampionata; Vasilije Micić - MVP Evrolige, iako je bio kreator u Efesu, izvanredne partije je pružao na bekovskoj poziciji, tako da će biti fantastičan u tandemu sa Teodosićem; Stefan Jović - Iako je imao sezonu za zaborav u Himkiju i napustio tu sredinu, on je uvek bio čovek koji je davao sve od sebe za nacionalni tim.

Bekovi: Bogdan Bogdanović - Nakon povrede, igra kao preporođen. Postao je nosilac Atlante i glavni šraf ekipe. Uspeo je da ih uvede u poluifinale plej ofa, jednostavno ne treba previše trošiti reči o njegovim sposobnostima; Nemanja Nedović - Kuburio je sa povredama sezonama unazad, ali kako je prešao u grčki Panatinaikos povratio je osećaj koji ga je krasio kroz celu karijeru, pa je bio jedan od glavnih igrača zelenih; Ognjen Dobrić - Popularna "Kobra" imao je drugi deo sezone iz snova u Crvenoj zvezdi. Nakon povratka Dejana Radonjića na klupu crveno-belih, Dobrić je buknuo, kroz plej of ABA lige nosio je svoj tim do važnih pobeda, sigurno će biti od koristi Kokoškovu, pogotovo u trenucima kada se bude utakmica lomila.

Krilo: Godinama smo kuburili sa četvorkama, ali iskreno na to su uticale česte povrede Vladimira Lučića i Nemanje Bjelice, tako da ako bude sve kako treba sa te strane, njih dvojica su zasluženo među 12 najboljih.

Centri: Pozicija koja je oduzela mnogo razmišljanja. Petica nam je najjača karika. Ipak, pored svih parametara izdvojili smo za ovu poziciju četiri imena: Nikola Jokić, Boban Marjanović, Filip Petrušev i Aleksej Pokuševski, sa napomenom da čak trojica od navedenih mogu da pokriju i poziciju četiri.

Izbor nije bio lak, pa u idealan tim nismo uvrstili velike zvezde i dobre igrače koje ima naša zemlja, ali napominjemo da to ne znači da su oni manje bitni.

Koga bi vi od naših idealnih 12 stavili u prvu petorku?

Glasajte i ostavite vaš komentar.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.