ČAROBNI TRENUTAK ZA ISTORIJU SRPSKE KOŠARKE: Jokić primio MVP TROFEJ! Nažalost, usledio DEBAKL protiv SANSA (VIDEO)
Momenat za istoriju, Foto: Profimedia

NBA PLEJ OF

ČAROBNI TRENUTAK ZA ISTORIJU SRPSKE KOŠARKE: Jokić primio MVP TROFEJ! Nažalost, usledio DEBAKL protiv SANSA (VIDEO)

Nikola je i zvanično postao najbolji igrač najjače lige na svetu

Objavljeno:

Nikola Jokić je sinoć imao najveći trenutak svoje karijere, kada je u Denveru pre treće utakmice polufinala zapadne konferencije NBA lige protiv Feniks Sansa primio priznanje za najkorisnijeg igrača lige (MVP).

Nikola je treći igrač iz Evrope, posle Dirka Novickog i Janisa Adetokumba, koji je postao MVP, a prvi centar posle Šekila O’Nila, koji je to bio pre dve decenije.

Svečanost je bila baš lepa, igrači Denvera su se radovali kao deca, ali su posle i igrali kao deca, pa ih je Feniks razbio sa 116:102 i uzeo vođstvo od 3:0 u seriji. Čak i ako se zna da su Nagetsi "mađioničari" NBA lige i da su prošle godine uspeli da izvuku dve nemoguće serije u "bablu", teško je poverovati da će bez Džamala Mareja i uz preumornog Jokića uspeti da okrenu 3:0 protiv košarkaške zle mašine koja jeste Feniks.

Što se tiče Nikole, on je sinoć bio izvanredan, i sa 32 poena, 20 skokova i 10 asistencija ostvario tripl dabl i bio daleko najbolji na terenu (šut 13-29, 1-6 za tri poena).

Nažalost, drugi igrači Nagetsa, neki neiskusni, neki kojima je dat prevelik zadatak, zbog povreda drugih, neki koji se oporavljaju od povreda, uglavnom su samo gledali kako im Sansi pune koš.

Navijači Denvera su imali i jedan strašan momenat na ovom meču, kad je Jokić doskočio na stopalo Devina Bukera i, činilo se, ozbiljno povredio zglob. On je ipak nastavio meč, mada se videlo da ga baš boli.

U timu Denvera dobar je bio Monte Moris sa 21 poenom, Porter je ubacio 15, a Barton 14 poena.

U Feniksu dominirali su Buker sa 29 i Pol sa 28 poena.

Gledaćemo, naravno, 4. utakmicu, i nadati se da će Denver konačno uspeti da pobedi Sanse, bar jednom, a onda idemo na "pomozi Bože" u Feniks.

Evo partije Nikole Jokića:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.