CRVENDAKIĆ: Moramo da zaboravimo na umor i da se vratimo na ono "naše staro"!
Foto: Starsport©

pred evrobasket

CRVENDAKIĆ: Moramo da zaboravimo na umor i da se vratimo na ono "naše staro"!

EP za košarkašice počinje 17. juna

Objavljeno:

- Moramo da zaboravimo umor i spremne smo da na terenu pokažemo borbenost koja nas krasi godinama - izjavila je košarkašica Srbije Aleksandra Crvendakić.

Košarkašice Srbije "sitno broje" do Evropskog prvenstva, koje je na programu od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji, a samo mesec dana kasnije očekuju ih i Olimpijske igre u Tokiju.

- Kao i skoro sve devojke, i ja sam na pripreme došla iz sezone. Praktično umorne, ali kada znamo šta nas čeka ovog leta, imamo dodatnu motivaciju da se spremimo još bolje i zaboravimo šta je bilo iza nas. Mislim da smo se veoma dobro spremile, imamo još nekoliko dana, pa krenemo na EP, a posle i na Olimpijske igre. Moramo da zaboravimo umor i spremne smo da na terenu pokažemo šta smo do sad uradili - rekla je Crvendakić.

Iako su se reprezenatativke u etapama priključivale pripremama, košarkašica francuskog Asvela smatra da to neće uticati na konačnu formu tima pred dva velika takmičenja ovog leta.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

- Godinama smo na okupu i mislim da nije bilo velikih problema. Možda jeste u tome što smo se sve zajedno okupile pre mesec dana, ali poznajemo se dugo i trebalo nam je samo nekoliko dana da se vratimo na ono 'naše staro'.

Izabranice Marine Maljković na Evrobasketu igraće u grupi sa Italijom, Crnom Gorom i Grčkom i braniće bronzanu medalju, osvojenu 2019. godine u Beogradu.

- Uvek smo išle korak po korak. Da pobedimo prvu utakmicu, pa svaku sledeću i onda ćemo da gledamo šta i kako dalje. Ono što je sigurno jeste da ćemo se boriti, ta borbenost nas krasi godinama i ona nam je donela medalje. Daćemo sve od sebe, a rezultat dolazi sa tim - kaže Crvendakić, koja ističe da je atmosfera u timu sjajna kao i uvek.

- Došli smo iz teških sezona, korone, drugačijih uslova igranja i onda kada se sastanemo u reprezentaciji uvek nam je lepo. Podržavamo jedna drugu, pravimo šale kako bismo ostale pozitivne i kako bismo sve ovo izgurale zajedno - zaključila je Crvendakić.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.