NE POMAŽE MVP, MA KOLIKO BIO BRUTALAN: Morao je još neko da se uključi - POL SE RAZGOROPADIO i odveo SANSE na 2:0!
Foto: Profimedia

NBA

NE POMAŽE MVP, MA KOLIKO BIO BRUTALAN: Morao je još neko da se uključi - POL SE RAZGOROPADIO i odveo SANSE na 2:0!

Koliko je Denver bio bespomoćan govori i činjenica da je izgubio svaku deonicu

Objavljeno:

Ovakvom Denveru ne pomaže ni MVP! Nagetsi su pretrpeli drugi ubedljiv poraz od Finiksa 123:98i tako došli do situacije koja nije ni malo laka.

Ponovo je briljirao Nikola Jokić, koji je bio najbolji akter na susretu, potvrdio je još jednom zašto je dobio nagradu najkorisnijeg NBA košarkaša, ali njegovi saigrači nisu uspeli da ga isprate u tome.

Srbin je meč završio sa 24 poena, 13 skokova, šest asistencija i jednom ukradenom loptom za nešto manje od 30 minuta provedenih na parketu.

Dirigovao je Kris Pol napadima Sansa, sve mu je polazilo za rukom. Nemoćno je izgledao Denver kada Pol zavrti pik sa Deandre Ejtonom, a bezopasni su Nagetsi bili i u napadu, sem u trenucima inspiracije Nikole Jokića. Po pravilu se igra Denvera raspadala kada MVP nije na parketu, apsolutno nikakvog rešenja u tim trenucima nije bilo u napadu.

Koliko je Denver bio bespomoćan govori i činjenica da je izgubio svaku deonicu, ni u jednoj nije bio u stanju da parira Finiksu. Videlo se to golim okom, uvek su Kris Pol, Devin Buker i ekipa bili za korak isped.

Očajno je Nagetse služio šut u prvom poluvremenu, ubacili su samo četiri trojke iz 22 pokušaja, a kompletna napadačka igra zasnivala se na solo rešenjima Nikole Jokića.

Do odlaska na odmor, momak iz Sombora je i uspevao da se izbori sa čuvarima, bio je prvi dvocifreni igrač na meču, a u nekoliko navrata je genijalnim rešenjima spojio saigrače sa košem.

Kris Pol, arhitekta Finiksovog vođstva od 2:0 u polufinalnoj seriji, postigao je 17 poena, podelio je 15 asistencija i sakupio pet skokova. Devin Buker je takođe ostvario dabl-dabl (18 poena i 10 skokova), kao i Deandre Ejton (15 poena i 10 skokova).

(Espreso/Mozzart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.