BOBI I BOGDAN ODUŠEVLJENI JOKIĆEVIM USPEHOM: "Prvi je iz naše zemlje kome je tako nešto pošlo za rukom"!
Foto: printscreen/twitter/Avalanche

iskrene čestitke

BOBI I BOGDAN ODUŠEVLJENI JOKIĆEVIM USPEHOM: "Prvi je iz naše zemlje kome je tako nešto pošlo za rukom"!

Kako je samo igrao u Srbiji, bio je dete koje se igralo sa košarkom

Objavljeno:

Nikola Jokić je sinoć i zvanično proglašen za MVP- ja regularnog dela NBA lige. On je tako postao treći evropljanin i prvi Srbin kome je pripalo ovo zvanje, posle Dirka Novickog i Janisa Antetokumpa.

Naravno da ovo veliko priznanje nije moglo da proše bez velikih četitki Nikolinih saigrača, pre svega kolega iz NBA lige, Bogdana Bogdanovića i Bobija Marjanovića, koji su zajedno sa ostalim članovima bili oduševljeni uspehom Jokića.

Bogdan je o Nikoli rekao da prema njegovom mišljenju, Jokić sigurno nije očekivao ovu nagradu.

Zatim je pojasnio zašto je Jokić zaslužio ovu nagradu.

- Kako je samo igrao u Srbiji, bio je dete koje se igralo sa košarkom. Izađe na parket i onda se šali sa vama na parketu. Nekad je pravio pokrete koji deluju traljavo. Ali sada je sve zaokružio: veštinu, talenat da doda bez gledanja, luda dodavanja koja nikada niste videli, pokrete kada igra leđima na postu. Drugačiji je. Popeo se na potpuno drugačiji nivo i mislim da to niko nije očekivao. Sigurno motiviše svu decu u Srbiji. Najbolji je dokaz da nije važno to kako si rangiran i da sve to nije bitno kada kreneš da treniraš košarku. Samo treba da treniraš i da radiš stvari u pravom smeru - rekao je Bogdanović.

Bogdan Bogdanović
foto: Profimedia

Brat po pozicijina terenu Boban Marjanović se složio sa Bogdanom da je Jokić apsolutno zaslužio ovu nagradu i da je malo ko očekivao ovakav uspeh.

- Nikola je sjajan momak. Znam ga kada se pojavio i igrali smo u istom timu. Ja sam igrao peticu, on četvorku. Čak je i tada posedovao sadašnje veštine, bio je zaista dobar. Sav taj potencijal, svi ti lepi potezi, pokreti, razmišljanje, sva ta dodavanja koja sada deli u Denveru... Neverovatan je - rekao je Bobi i dodao.

- Znao sam da će biti neko jednog dana. Stvarno sam znao jer sam bio upoznat sa načinom razmišljanja, kako igra, kako pravi fenomenalne odluke u teškim momentima. I on je moj prijatelj. Tako sam ponosan na njega. Mnogo ovo znači i za Srbiju. Znači mnogo i za moju zemlju i za mene. Nikola mi je jedan od najbližih prijatelja. Ne pričamo baš svakog dana, ali smo često na vezi. Znači to mnogo njemu, meni, našoj zemlji, da imamo MVP najjače lige na svetu. Fenomenalna je stvar što je osvojio nagradu.

Marjanović ističe da mu je drago što je Nikola prvi iz Srbije koji je poneo zvanje MVP-ja sezone u NBA ligi.

- Svi smo navijali za njega. Odradio je posao. Prvi je iz naše zemlje kome je tako nešto pošlo za rukom. To je nešto posebno. Radio je mnogo i dokazao da ima iza sebe MVP sezonu - smatra srpski centar.

Boban Marjanović
foto: Profimedia

Bobi je na kraju otkrio šta je to u Jokićeovj igri što pravi razliku u odnosu na druge igrače.

- Njegova mentalna priprema da odigra pravi potez u svakom momentu je ono što pretvara dobrog igrača u sjajnog košarkaša. Poseduje on i dribling i dodavanje i šut, ali taj deo inteligencije da odigra uvek pravi potez je neverovatan. To ga čini MVP-jem - zaključuje Marjanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.