DOGOVORIO SVE DETALJE: Jedan od najboljih igrača NAPUŠTA PARTIZAN
Foto: Starsport©

blizu je kraj

DOGOVORIO SVE DETALJE: Jedan od najboljih igrača NAPUŠTA PARTIZAN

Prema nezvaničnim informacijama „Žurnala“, sjajni bek dogovorio sve detalje ugovora sa timom iz Minhena.

Objavljeno:

Nije to nova priča. Novo je to što je sad gotova. Ili je makar dosta blizu kraja. Kako „Žurnal“ nezvanično saznaje, Ognjen Jaramaz dogovorio je sve detalje ugovora sa Bajernom. Na ozvaničenje saradnje čeka se samo kraj sezone u Nemačkoj, gde će tim iz Minhena za trofej igrati protiv Albe. Serija kreće večeras, iz Berlina.

Tako će Jaramaz u Nemačkoj nastaviti saradnju sa Andreom Trinkijerijem, na čije je insistiranje početkom 2019. iz Burgosa i došao u Partizan. I, što je u ovoj priči najvažnije, čak i presudno – igraće Evroligu.

Bivši trener crno-belih je imao želju da Jaramaza vidi u Bajernu još prošlog leta, kada je i sam preuzeo kormilo Bavaraca. Ali, sjajni bek je tada ugovorom bio vezan za Partizan, a i imao je neka „nedovršena“ posla u Humskoj. Želeo je trofej. Možda da u dresu Partizana igra Evroligu.

Ipak – sezona za nama je bila dosta turbulentna kada je u pitanju Partizan, ali i sam Jaramaz.

Prvo se povredio već u trećem kolu, kada je na gostovanju u Železniku polomio šaku, posle čega je odsustvovao nekoliko nedelja. Imao je i peh sa kolenom, na gostovanju u Čačku. Srećom, to nije bila povrada teže prirode. Posle nje se brzo vratio u ritam.

U sezoni koju će svi u Partizanu želeti što pre da zaborave, Jaramaz je u ABA ligi imao prosek od 12 poena i 3,8 asistencija, u Evrokupu je išao do 9,5 poena i 2,6 asistencija, dok je plej-of domaće Superlige završio sa prosekom od 12,2 poena, 6 asistencija i 2,4 skoka.

Iako je njegova prirodna pozicija na mestu „dvojke“, dobar deo sezone bio je prvi plejmejker. Kada se tim rastao sa Nemanjom Gordićem i Kodijem Milerom Mekintajerom, a posebno kada je postalo jasno da od Džoša Perkinsa ne može mnogo da se očekuje, kompletna organizacija igre Partizana pala je na Jaramaza.

Bilo mu je potrebno malo vremena da se na tu ulogu navikne, ali sa šest asistencija u proseku u domaćem šampionatu, pokazao je da i te kako ume da kreira za druge. Posebno je impresivan bio u saradnji sa Erikom Mikom u mečevima protiv Mege.

Kako Partizan prošlog leta nije produžio ugovor sa Jaramazom, sjajni bek iz kluba odlazi bez obeštećenja.

Ali, pre nego što ode u Bajern, Jaramaz će se 12. juna javiti selektoru Kokoškovu, na početku priprema reprezentacije Srbije za predolimpijski turnir.

(Espreso/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.