NIKOLA JOKIĆ VS NOVAK ĐOKOVIĆ? Pazite samo šta je Ratko Varda IMAO DA KAŽE!
Foto: Starsport©

šta vi kažete?

NIKOLA JOKIĆ VS NOVAK ĐOKOVIĆ? Pazite samo šta je Ratko Varda IMAO DA KAŽE!

Svaki komentar je suvišan

Objavljeno:

Nikola Jokić je izabran za MVP-ja NBA lige, a o velikom uspehu za naš portal pričao je bivši košarkaš Ratko Varda, koji je nosio dresove brojnih klubova tokom višegodišnje karijere.

Prvo pitanje je bilo, ima li neki komentar na dostignuće centra reprezentacije Srbije i Denver Nagetsa, koji trenutno u polufinalu plej-ofa Zapada gube od Finiksa sa 1:0. Svojevremeno su bili i saigrači u Megi…

-Šta mogu da kažem… – bilo je prvo što se “otelo” iz usta Vardi u razgovoru za Meridian sport.

-Ovo je trenutak za uživanje, ali ne samo Nikola da uživa, već cela srpska košarka, srpski sport… Trenutak sličan onom kada je Novak Đoković dospeo na mesto na kojem je sada. Svaki komentar je suvišan.

Bili ste ste u NBA (Detroit i Vašington prim. aut.), znate koliko morate više da radite, kada ste stranac. Jokićev uspeh samim tim je veći?

-Kada pričamo o američkom sportu uopšte, ne samo košarci, tačno je da stranci moraju da pruže više. Ali sa druge strane, kada se neko dokaže, onda nema prepreke… U sportu se ne gledaju neke stvari, kao u politici. Ceni se samo kvalitet i na ovakve odluke više ništa ne utiče.

I sama pozicija (Denver ga izabrao kao 41. pika sa drafta prim. aut.) sa koje je Nikola došao daje ovom uspehu veću težinu. Vidi se da su tada pogrešili kada su ga tako nisko postavili na draftu. Postao je prvo koji je iz druge runde došao do MVP priznanja.

Da li ste verovali da će da osvoji MVP najgradu pošto su postojale priče da će da budu Embid ili Kari? Bilo je mnogo lobiranja u njihovu korist od strane brojnih NBA legendi?

-Bez obzira na sve, ja sam se iskreno nadao da će da bude izabran, ali je bilo “samo da prođu prvu rundu plej-ofa”. Nagrada se uvek dodeljuje kada plej-of počne. I to je bila poslednja prepreka. Kada su prošli Portland, onda je već bilo za očekivati. Samo je pokupio ono što je zaslužio.

Mislite li da ako ovako nastavi sledeće sezone, da li je realno da ponovi što je uspelo Janisu Adetekumpou, da “veže” dva MVP priznanja.

-Nezahvalno je prognozirati takve stvari, jer se to stvarno retko dešava, da se takav uspeh ponovi. Mora da odigra isto ovako, možda još i bolje. Ali Bože moj, nadamo se da će i to da se desi. Bitno je i što je pokazao da se košarka igra i glavom, da nisu presudne samo fizičke predispozicije.

Ratko Varda pričao o uspehu Jokića, ali o ostalim Srbima u NBA (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©)

Šta prognozirate u plej-ofu? Može li Denver do titule?

-Da su kompletni, verovatno bi bili konkurentni, ovako… Ne znam zaista. Juta igra fenomenalno ove sezone, a dobre su i ostale ekipe na Zapadu. Nezahvalno je da se prognozira. Ko se nadao da Lejkersi ne uđu u plej-of, pa onda postanu prvaci?

To mu dođe kao neka kladionica, a ja tamo nikada nisam ušao. To je neka boljka od malena, i to nikada neću da radim.

Kako gledate na učinak ostalih naših igrača u NBA? Bogdana Bogdanovića u Atlanti, Bobana Marjanovića u Dalasu, Nemanje Bjelice u Majamiju i Alekseja Pokuševskog u Oklahomi?

-Iskreno, fenomenalno. Svi momci su odlični… I mali Pokuševski. Kada je otišao, ja sam mislio da mu je potrebno barem još godinu dana u Evropi, ali… Već na polovini sezone je počeo da pokazuje ono zbog čega je i doveden.

Bobi je Bobi… Koliko mu date minute, on će to dobro da odradi. Bogdan je takođe fenomenalan i videćemo šta će da uradi Atlanta (trenutno 1:1 sa Filadelfijom).

Jedino mi je žao što je sa Nemanjom ispalo tako. Izgubio je maltene godinu u tome, da li će da bude trejdovan ili ne. Ali, šta da se radi. NBA je velika pijaca i ne postoji neka velika želja da se poštuju igrači. Ako oni reše da vas trejduju, to je to… – zaključio je Varda razgovor za Meridian sport.

(Espreso/Meridiansport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.