IDEMO, BRE!!! Jokić izdominirao, Denver izjednačio, FANTASTIČNA partija Srbina za 1:1 protiv Portlanda (VIDEO)!
Nikola Jokić vratio nadu Denveru, Foto: Starsport©

NBA PLEJ OF

IDEMO, BRE!!! Jokić izdominirao, Denver izjednačio, FANTASTIČNA partija Srbina za 1:1 protiv Portlanda (VIDEO)!

Nikola je bio izvanredan

Objavljeno: 14:58h

Nikola Jokić je fenomenalnom partijom doveo Denver Nagetse do prve pobede u ovogodišnjem plej ofu, protiv Portlanda sa 128:109, i sada je rezultat u ovoj seriji, koja se seli u Oregon, 1:1.

Jokić je igrao 38 minuta, šutirao 15-20 iz igre (2-4 za trojke) i 6-6 sa linije slobodnih bacanja, a meč je završio sa 38 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Videli smo drugačiji Denver u ovoj utakmici: u odbrani su zatvorili skoro sve, osim Demijana Lilarda, koji je napunio koš Nagetsa sa 42 poena. Ali, kao što smo videli u prvoj utakmici, jedan čovek ne dobija utakmicu.

Nagetsi su odmah uzeli vođstvo, i već u drugoj četvrtini ona je bila dvocifrena. Iako je Portland, nošen serijama Lilarda, uspevao da siđe ispod 10 poena razlike, Denver je uvek uspevao da se vrati, obično preko Jokića.

Nikola je bio prilično nervozan na ovoj utakmici, pa je krajem treće četvrtine zaradio i tehničku grešku, posle rasprave sa sudijama.

Portland je zapretio početkom poslednje četvrtine, ali je nesmotren potez Terija Stotsa, koji je ostavio Nurkića u igri posle 5. faula, bio ključan. Bosanac je u sledećem napadu dobio ličnu, pa je Portland ostao bez čoveka koji ih je nosio na leđima u poslednjih 10 utakmica regularne sezone.

Jedini raspoložen u timu Blejzersa, pored Lilarda, bio je Mekolum, sa 21 poenom, a kod Denvera su dobri bili Majkl Porter Džunior sa 18 i Eron Gordon sa 13, ali i odličnom igrom u odbrani, kao i Pol Milsap, koji je završio sa 15.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.