NIJE DOBRO! Fantastični Jokić nije bio dovoljan, Denver se RASPAO u poslednjoj četvrtini, Portland vodi 1:0 (VIDEO)
Jokić ne može sam, Foto: Profimedia

NBA PLEJ OF

NIJE DOBRO! Fantastični Jokić nije bio dovoljan, Denver se RASPAO u poslednjoj četvrtini, Portland vodi 1:0 (VIDEO)

Ništa, idemo dalje...

Objavljeno: 07:26h

Nikola Jokić je odigrao fantastičnu partiju u prvoj utakmici NBA plej ofa, ali Portland je imao ceo tim, i dobio je u Denveru sa 123:109.

Srbin je bio fenomenalan, i nosio je svoj tim: utakmicu je završio sa 34 poena i 16 skokova (šut 14-27 iz igre, 3-7 trojke, 3-4 slobodna bacanja). Međutim, svima je zapalo za oči da je Srbin na ovoj utakmici imao samo jednu jedinu asistenciju. Ovo se nije desilo ove cele sezone.

U Denveru je Jokića pratio samo Majkl Porter Džunior sa 25 poena, i donekle Eron Gordon sa 16.

Na drugoj strani, u Portlandu nema ko nije bio dvocifren: Dejm Lilard je ubacio 34 poena, Mekolum 21, Karmelo Entoni 18, Nurkić 16, Simons 14...

Portland sada vodi sa 1:0 protiv Denvera, i ovo je veliki brejk, ali ne treba zaboraviti prošlogodišnji plej of i čuda koje su momci iz Kolorada pravili...

Doduše, tada je tu bio i Džamal Marej.

Ključ pobede u ovoj utakmici treba, osim timske igre i nedostatka pravih opcija za Denver, kao verovatno i malo pogrešne postavke stvari trenera Melouna (nećemo sad o tome, popraviće on to za 2. utakmicu), u rafalnoj paljbi Portlanda sa distance: pogodili su čak 19 trojki iz 40 pokušaja.

Prednjačio je Lilard sa 5 trojki, a tu su bili i deda Karmelo Entoni i Anferni Simons sa po 4 komada. Čak 24 poena više, kad je reč o trojkama, u odnosu na Denver.

Poslednju nadu Denveru je pri kraju utakmice doneo Majkl Porter, sa 8 uzastopnih poena koji su doveli Nagetse na 102:98, samo 4 poena razlike, ali Blejzersi su odgovorili serijom od 11:0 i iznervirali onaj deo Srbije koji je jutros gledao utakmicu.

Inače, utakmicu je u Denverovoj Bol Areni gledalo čak 7.750 ljudi, što je bilo najviše u ovoj korona sezoni. Dosad je ograničenje bilo na 4.050 gledalaca.

Uz tim je bio i Džamal Marej, koji je doleteo iz Los Anđelesa, gde se oporavlja od operacije ligamenata.

- Čoveče, toliko bih voleo da igram - rekao je Marej pre utakmice "naloženoj" publici, ali džaba.

Evo partije Nikole Jokića:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.