EMOTIVAN GOVOR KOBIJEVE UDOVICE: I Džordan zamalo zaplakao na prijemu Brajanta u Kuću slavnih! (VIDEO)
Foto: Profimedia

zaslužio

EMOTIVAN GOVOR KOBIJEVE UDOVICE: I Džordan zamalo zaplakao na prijemu Brajanta u Kuću slavnih! (VIDEO)

Jednom mi je rekao: 'Ako ćeš da se kladiš na nekoga, kladi se na sebe'. Drago mi je što si se kladio na sebe - između ostalog je rekla Vanesa na ceremoniji

Objavljeno:

"Crna mamba" je u Kući slavnih! Posthumno, Kobi Brajant je dobio najveće moguće priznanje u košarci, a njegova udovica Vanesa održala je dirljiv govor tim povodom.

Izašla je na binu u pratnji legendarnog Majkla Džordana, a zatim govorila o svom odnosu sa Kobijem, kao i o njegovim osobinama na košarkaškom terenu i van njega.

Supruga nekadašnje zvezde Lejkersa istakla je da nije volela da hvali svog muža dok je bio aktivan u NBA ligi, jer je neko trebalo da održava u realnosti.

- Izbegavala sam da hvalim Kobija u javnosti jer je on uvek dobijao dovoljno pohvala od svojih navijača. Trebalo je da ga neko spušta na zemlju i ja sam bila tu. Verujem da se smeje sada u raju jer ću ga hvaliti u javnosti. Više neće biti takvog kakav je bio Kobi. On je bio poseban, skroman, drugačiji. Veći od života - rekla je Kobijeva udovica.

Vanesa Brajant, Majkl Džordan
foto: Profimedia

Vanesa je uputila dugu poruku tragično preminulom Brajantu, a objasnila je i kome bi se sve bivši NBA igrač zahvalio da je bio na ceremoniji.

- Znam da bi se zahvalio svima koji su mu pomogli da stigne ovde, uključujući ljude koji su sumnjali u njega i ljude koji su radili protiv njega i rekli mu da ne može da postigne svoje ciljeve. Zahvalio bi se svima što su ga motivisali da bude ovde. Uostalom, dokazao je da nisu u pravu - dodala je ona, a ovo je od reči do reči prilikom sopstvenog uključenja u Kuću slavnih rekao Majkl Džordan koji se ovom prilikom osmehivao pored Vanese.

Na kraju emotivnog govora, Vanesa Brajant je ciitirala pokojnog supruga:

- Jednom mi je rekao: 'Ako ćeš da se kladiš na nekoga, kladi se na sebe'. Drago mi je što si se kladio na sebe. Uspeo si. U Kući slavnih si. Istinski si šampion, ne samo MVP, nego vanvremenski velikan. Tako sam ponosna na tebe. Volim te uvek i zauvek - rekla je Vanesa.

Pored Kobija Brajanta, u generaciji 2020 u Kuću slavnih primljeni su Tim Dankan i Kevin Garnet, treneri Edi Saton i Rudi Tomjanović, posthumno Patrik Bauman, a zatim i zvezde ženske košarke Kim Mulki, Barbara Stivens i Tamika Kečins.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.