LOVERNJ NOSI LEPE USPOMENE IZ BEOGRADA: U svoju idealnu petorku stavio dvojicu nekadašnjih saigrača iz Partizana
Foto: Starsport©

jaki igrači

LOVERNJ NOSI LEPE USPOMENE IZ BEOGRADA: U svoju idealnu petorku stavio dvojicu nekadašnjih saigrača iz Partizana

Francuz nije imao dilemu kada je birao centra

Objavljeno: 15:46h

Žofri Lovernj, košarkaš Žalgirisa, je tokom dve godine provedene u Partizanu trasirao put ka zavidnim visinama koje je kasnije dostigao.

Boravak u srpskoj prestonici ostavio je lepe uspomene kako prstalicama crno-belih tako i francuskom košarkašu.

On je u idealnoj petorci koju je izabrao tokom intervjua za klupsku televiziju u zamišljeni tim svrstao čak dvojicu nekadašnjih saigrača iz Partizana na najbolji način govori kakve utiske je Lovernj odneo iz Srbije.

Francuski košarkaš pri izboru plejmejkera opredelio se za sunarodnika i saigrača upravo iz perioda provedenog među crno-belima - Lea Vestermana, a i "dvojka" je bila rezervisana za jednog od bivših igrača Beograđana. Na poziciji beka Lovernj se dvoumio između Bogdana Bogdanovića i Dragana Milosavljevića, međutim izabor je pao na iskusnijeg, ne zbog košarkaškog staža već zato što je "luđi od dvojice bekova".

U oštroj konkurenciji krila, Lovernj se opredelio za Borisa Dijaoa za koga kaže da mu je bio jedan od najdražih igrača tokom odrastanja.

- Bilo je zabavno provoditi vreme s njim, mnogo sam naučio od njega. Kada sam počeo da igram za reprezentaciju, imao sam možda 20 ili 21 godinu i još uvek sam na stvari gledao na isti način kao u detinjstvu. Igrao sam s njim i gledao sam ga kao na televiziji. Izvan košarke, on je veoma zanimljiv momak koji mogo radi.

Kada je došao do izbora centra, Lovernj nije imao mnogo dilema, odluka je pala na još jednog Srbina, a u pitanju je Nikola Jokić, za koga Francuz uz smeh kaže da nije loš igrač:

- Video sam da se razvija u Denveru. Kad sam stigao, sećam se da su ljudi govorili da treba da radim s njim na jačanju njegovog tela. Očekivalo se da će biti jak sledeće sezone, ali je do kraja te takmičarske godine već bio najbolji igrač u timu. Veoma sam zadovoljan kakav je igrač postao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.