KELN JE PREDUZEO SVE MERE ZA POČETAK FAJNAL FORA: Grad pruža punu podršku i pomoć organizatorima!
Foto: EPA

Evroliga

KELN JE PREDUZEO SVE MERE ZA POČETAK FAJNAL FORA: Grad pruža punu podršku i pomoć organizatorima!

Broji se sitno do početka takmičenja, pripreme su uveliko u toku

Objavljeno: 09:53h

Ostalo je još malo do finalnih okršaja Evrolige. Nemački grad Keln biće poprište polufinala i finala, a svoje utakmice u ovom gradu od 28. do 30. maja igraće CSKA - Efes i Barselona - Armani, a dueli biti odigrani u "Lanhes areni".

Broji se sitno do početka takmičenja, pripreme su uveliko u toku, a šef odeljenja za obrazovanje, omladinu i sport Robertom Vojtsbergerom je za Novosti približio atmosferu pred završni turnir.

- Moram prvo da istaknem da je grad Keln od samog početka u bliskom kontaktu sa Evroligom. Još samo nešto više od dve nedelje je ostalo do početka turnira, pripreme ulaze u završnu fazu. Kao i obično kada su tako veliki sportski događaji u pitanju, grad pruža punu podršku i pomoć organizatorima. Naš posao je da osiguramo da fajnal-for Evrolige bude vidljiv u gradskom pejzažu sa poster-kampanjom i našim medijskim radom - ističe Vojtsberger na početku razgovora.

Glavni grad savezne države Severna Rajna-Vestfalija trebao je još prošle godine da bude domaćin završnog turnira, ali je zbog pandemije takmičenje otkazano.

S obzirom na to da virus i dalje muči veliki deo sveta, sve ekipe će tokom trajanja turnira funkcionisati pod striktnim pravilima, nešto nalik na NBA "mehur".

- Na osnovu trenutno potrebnih mera zaštite od korone, razvijen je određeni higijenski koncept koji je predstavljen gradskim zdravstvenim vlastima. Takav koncept, između ostalog, zahteva redovno testiranje igrača i članova stručnog štaba svih ekipa. To uključuje osiguranje da se timovi koji dolaze u Keln ne izlažu nepotrebnim kontaktima van treninga i utakmica - zaključuje Vojtsberger za Novosti.

.(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.