JOKIĆ JE MVP OVE GODINE! Dvostruki osvajač ovog priznanja STIV NEŠ zna da je Srbin nedodirljiv
Foto: Profimedia

jasno kao dan

JOKIĆ JE MVP OVE GODINE! Dvostruki osvajač ovog priznanja STIV NEŠ zna da je Srbin nedodirljiv

Kanađanin je po mišljenju mnogih zaslužio NBA prsten kao igrač Finiksa, sada ga juri kao trener Bruklina

Objavljeno:

Legendarni Stiv Neš ima odličnu prvu sezonu kao NBA trener. Doduše, njegov Bruklin ima fenomenalan tim predvođen zvezdama poput Djurenta, Hardena i Irvinga, ali je sigurnoi i njegovo veliko iskustvo i znaje razlog što su Netsi jedni od favorita za titulu šampiona.

Sinoć su kao gosti posle preokreta savladali Denver u gostima 125:119.

Neš je nakon pobede pohvalio još jednog velikog igrača koji si nedavno pridružio "Mrežicama", Blejka Grifina, jer je odlično čuvao Nikolu Jokića, za koga kaže da je bez sumnje zaslužio MVP priznanje.

- Blejk je bio fantastičan. Jokić je mnogo veći i on je MVP ove godine. Bio je sposoban da se bori sa njim i da mu meč učini težim - rekao je trener Bruklina.

Nekada plejmejker sa vrhunskim pregledom igre i magičnim asistencijama, Kanađanin je i sam osvajao titulu MVP-ja u dve sezone zaredom, kao član Finiksa 2005. i 2006. Jedini je igrač sa procentom šuta za dva preko 50%, za tri preko 40% i sa linije slobodnih bacanja preko 90% u karijeri.

Ipak, nije uspeo da se domogne prstena sa Sansima iako su oborili mnoge rekorde lepršavom igrom, a ostala je kontroverzna odluka NBA lige da suspenduje zvezde tima iz Arizone u završnici finalne serije Zapada 2007. protiv San Antonija.

Delonte Vest, Stiv Neš
foto: EPA/Larry W Smith

Tada je nastala velika gužva kada je Robert Hori, "dželat" Sakramento Kingsa, namerno udario i povredio upravo Neša. On se provukao sa blažom kaznom, a posle Sansa, Spursi su lako u finalu savladali Klivlend 4-1 i domogli se titule.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.