SRPSKI STRUČNJAK NAREDNE TRI GODINE U KINI: Neću raditi samo kao trener, baviću se svim košarkaškim pitanjima!
Foto: Profimedia

ČESTITAMO

SRPSKI STRUČNJAK NAREDNE TRI GODINE U KINI: Neću raditi samo kao trener, baviću se svim košarkaškim pitanjima!


Raca je u dosadašnjoj karijeri bio selektor Kipra, Libana i Severne Makedonije. Trenirao je Andoru, grčki Iraklis i Patru, kiparske klubove AEL Limasol, APOEL, libanski Sagese i kineski Bejkon u kome je proveo devet godina

Objavljeno:

Košarkaški trener, Dragan Raca je potpisao trogodišnji ugovor sa kineskim prvoligašem Vuhan Dangaijem, a o finansijskim detaljima ipak nije želeo da govori.

- Mogu samo da kažem da sam prezadovoljan - rekao je Raca dodavši da će se u klubu baviti svim košarkaškim pitanjima:

- Neću raditi samo kao trener, baviću se i ostalim stvarima kako bi se klub dalje razvijao. Sa mnom će sarađivati ljudi koji su godinama uz mene i koji su mi poznati.

Raca je u dosadašnjoj karijeri bio selektor Kipra, Libana i Severne Makedonije. Trenirao je Andoru, grčki Iraklis i Patru, kiparske klubove AEL Limasol, APOEL, libanski Sagese i kineski Bejkon u kome je proveo devet godina.

- Kada sam iz grčke lige, koja je tada bila najjača, rešio da odem u Aziju, mnogi me nisu podržali. Prvo sam otišao u Liban, gde sam vodio njihovu reprezentaciju i najbolji tim, sa kojim sam pravio dobre rezultate. Potom sam otišao u Kinu koja je sada košarkaški potpuno drugačija zemlja. Otišao sam u pravo vreme, jer sada svi žele da idu tamo - rekao je Raca dodavši da su danas ulaganja u kinesku košarku neuporedivo veća i da velike korporacije finansiraju klubove.

- Drago mi je da sam na dobar način razvijao klub kao što je Bejkon. Zvali su me da se vratim tamo, ali sam rešio da odem u Vuhan u koji se najviše ulaže u ovom trenutku. Imaju viziju, a za mene su neki novi projekti uvek izazov.

Ćerka Dragana Race, Ivana, nedavno je izabrana na ženskom NBA draftu sa 28. pozicije od strane Los Andeles Sparksa.

- Ivana je od malena pokazivala talenat i harizmu. Bila je dominantna u svom uzrastu, ali se uz talenat uzda i u svoj rad i to je njen veliki kvalitet. Imala je veliku želju da ode u Los Anđeles i ta želja joj se ispunila. Ona ce u NBA otići sledeće godine, dok će ove jeseni igrati za neku evropsku ekipu - kaže Raca.

Ivana je članica seniorske reprezentacije Srbije, sa kojom se trenutno nalazi na pripremama za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre.

- Nama je svima drago što je odabrala da igra za Srbiju. Imala je ponudu da igra za reprezentaciju Grčke, za koju je nastupala na nezvaničnim turnirima u kadetskom uzrastu, ali je ona uvek bila opredeljena za Srbiju i nikada to nije dovodila u pitanje - istakao je Raca i naglasio da je dres srpske reprezentacije bila njena velika želja.

- Rekla mi je da joj je prošle godine mnogo pomogao individualan rad u nacionalnom timu sa profesorom Ilicem i selektorkom Marinom Maljkovic. To joj je omogućlo da mnogo napreduje i da kasnije bude izabrana u idealni tim konferencije u ženskoj koledž košarci - zaključio je Raca.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.