IGOKEA UZVRATILA UDARAC! Zvezda bez šuta, nije mogla da stigne rani zaostatak, serija se seli u BEOGRAD! (VIDEO)
Foto: Starsport©

aba liga, polufinale

IGOKEA UZVRATILA UDARAC! Zvezda bez šuta, nije mogla da stigne rani zaostatak, serija se seli u BEOGRAD! (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste pratiti uživo na blogu Espresa

Objavljeno: 20:56h

Crvena zvezda je večeras poražena na gostovanju Igokei u Laktašima (81:68) u drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa ABA lige, koja je sada izjednačena (1:1).

Nakon trijumfa u završnici prvog duela, crveno-beli ovoga puta nisu uspeli da nadoknade veliki zaostatak u kom su se našli praktično na samom početku.

Prednost Igokee je samo rasla, a goste nikako nije išao šut, pogotovo Korija Voldena koji je imao večeza za zaborav.

Domaćin je pogodio čak 11 od 21 šuta za tri poena, a najefikasniji pojedinac susreta je bio Entoni Klemons sa 18 poena. Atić je ubacio 17, Pot 14, a Grej 11 kod pobednika.

Kod Zvezde, najbolji su bili Ognjen Dobrić sa 17 poena (4 trojke), Davidovac sa 12 i Lojd i Simonović sa po 11.

Serija se sada seli u Beograd, gde će biti odlučen pobednik ovog polufinala.

Od 21.00 Budućnost, koja je takođe iskoristila prednost domaćeg terena u prvom duelu sa Mornarom, pokušaće da se već večeras plasira u finale.

IV ČETVRTINA

40. minut - domaći su sigurno priveli utakmicu kraju - 81:68.

39. minut - igra je ispresecana faulovima, što više odgovara domaćinu - 77:68.

37. minut - Lojd je trojkom mogao da dovede crveno-bele na samo minus osam, ali je promašio, a na drugoj strani mrtva lopta polse odlične blokade Noka.

35. minut - posle tajm-auta je trojku pogodio Grej. Posle nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, svoju novu trojku pogodio je Dobrić. Onda i dvojka Simonovića, ali je uzvratio Atić - 73:60.

32. minut - sada je Simonović pogodio trojku, pa Davidovac "floter" o tablu. Bajić je odmah zatražio tajm-aut - 68:55.

31. minut - Grej je sada iznudio faul pri šutut za tri poena i pogodio sva tri bacanja. Sa druge strane, Simonović je ubacio oba svoja bacanja, dosta faulova od sredine treće deonice - 68:50.

III ČETVRTINA

30. minut - Dobrić je pogodio svoju drugu trojku, ali Volden u kontri sam ispod koša nije uspeo da ubaci loptu u isti. Veliki kiks je brzo trojkom kaznio Pot. Simonović je potom izblokiran, a Dobrić uz zvuk sirene pogodio trojku i iznudio faul! Posle gledanja snimka, pogodio je i bacanje - 65:48.

29. minut - Lojde je pogodio dva bacanja, ali Rit svoja dva promašio. Šut iz igre je ipak glavni problem crveno-belih, Igokea potpuno kontroliše meč.

27. minut - Rit je iz fdrugog pokušaja ubacio loptu u koš posle promašaja Lojda, ali je Talić vratio +20 - 59:39.

26. minut - Lojd je prekinuo niz domaćina, koš-faul. Ali onda dalekometna trojka Talića - 57:37.

1 / 6 Foto: Starsport©

25. minut - Klemons je u poslednjoj sekundi izblokirao šut Hola iz velike daljine. Rit je u igri umesto indisponiranog Noka. Jošilo poentira za plus 20 - 54:34.

24. minut - neverovatno, ali još jedna tehnička je dosuđena Beograđanima, konkretno Voldenu, Atić je pogodio - 52:34.

23. minut - još jednu tehničku je dobila Zvezda posle prigovora Radonjića da nije dosuđen faul u napadu -50:34.

22. minut - očekivali su crveno-beli faul u napadu nad Lojdom, ali je bek dobio tehničkiu zbog simuliranja. Posle bacanja, Atić je pogodio trojku, uzvratio je Dobrić - 49:34.

II ČETVRTINA

20. minut - Noko je ubacio samo prvo bacanje, a Davidovac u narednom napadu floter. Posle dobre odbrane, isti igrač je sa bacanja oba puta pogodio. Atić je trojkom u poslednjoj sekundi iz ugla rešio dug poslednji napada u prvom poluvremenu - 45:31.

18. minut - konačno odlična akcija gostiju - Volden je divno proigrao Noka za 38:26. Klemons je poentirao posle dužeg vremena, i to trojkom - 41:26.

17. minut - Voldenov prodor je zaustavljen faulom, bio je precizan oba puta. Lazić uhvatio loptu u sledećem napadu, ali je Volden napravio korake - 38:24.

15. minut - Davidovac je pogodio svoju drugu trojku, Pot onda bio precizan sa poludistance. Promašio je novi ppokušaj za tri Davidovac, pa i Dobrić polse opfanzivnog skoka Kuzmića, ali je Lojd ukrao lopštu u sledećem napadu domaćih i zsakucao - 36:22.

13. minut - Kuzmić se upisao u strelce, ali je Pot novom trojku dodatno povećao prednost, a Grej još jednim hicem za tri poena i dupliorao - 34:17.

12. minut - Dobrić je pogodio uz faul, nije dao dodatno bacanje. Pot je ubacio oba sa druge strane. A onda i trojku u sledećem napadu - 28:15.

I ČETVRTINA

10. minut - Klemos je lako poentirao pored Kuzmića, Hol uzvratio, ali Klemons onda pogodio i za tri. Dobrić se upisao u strelce. Jovanović je promašio u poslednjoj sekundi - 23:13.

8. minut - Lojd je odgovorio na trojku, ali u sledećem napadu nije pogodio, Dobrić je sprečio kontru, a Davidovac pogodio trojku - 18:9.

7. minut - Ilić je opet pogdio, ali i Lojd i tako konmačno pokrenuo Zvezdu - 15:4.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter/@ABA_League

6. minut - Zvezda je i dsalje na samo dva poena, u napadu sae olako promašuje i gubi lopta - 13:2.

4. minut - Lazić je poloižio posle ulaza, ali su pogodili potom Ilić, pa Atić, ali i Jošilo trojku. Volden se ispromašivao između toga - 11:2.

2. minut - promašio je dva puta Volden, pa i Davidovac za tri u istom napadu, kaznio je to Atić - 2:0.

1. minut - Zvezda nije iskoristila prvi napad, promašio je Lojd, nije pogodio ni Noko iz odbojke. Ali je onda centar bio odličan u odbrani.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.