BUDUĆNOST KAO ZVEZDA: Njena filijala će igrati ABA ligu sledeće sezone!
Košarka, Foto: Printscreen Twitter

bravo

BUDUĆNOST KAO ZVEZDA: Njena filijala će igrati ABA ligu sledeće sezone!

Tako ćemo od naredne sezone gledati ligu sa dva kluba

Objavljeno:

Košarkaši Studentskog Centra plasirali su se u najjače regionalno takmičenje pošto su u dvomeču sa sarajevskim Sparsima slavili ukupnom razlikom od devet poena. Predstavnik Bosne i Hercegovine pobedio je u revanšu 72:71, ali Podgoričani slave ulazak u elitu jer su prvi meč dobili sa deset razlike pa će se tako u eliti pridružiti "starijem bratu" Budućnosti pod čijom kapom funkcionišu.

Tako ćemo od naredne sezone gledati ligu sa dva kluba i dve njihove filijale, pošto su u takvom odnosu odavno već Zvezda i FMP Železnik.

Sparsi, uprkos porazu, i dalje imaju šanse za prolaz u rang sa najjačim klubovima pošto će kao drugoplasirani igrati baraž duel sa pretposlednjim timom ABA lige, Splitom.

Podgoričani su tako postali peti crnogorski klub - nakon Budućnosti, čija su filijala, Lovćena, Mornara i Sutjeske - koji će zaigrati u ABA ligi.

Ekipa Nenada Trajkovića je već u uvodnom delu meča stekao dvocifrenu prednost i u prvoj četvrtini imao plus 12, što mu je olkšalo put do konačne pobede. Nije se, ipak, predavao Kadijin sastav, pa su Sparsi mic po mic topili razliku, čak i došli do pet poena prednosti dva minuta pre kraja meča.

Imali su čak i napad da dodatno "zakucaju" utakmicu i dvomeč, međutim Gegić je u toj akciji napravio korake pa su Podgoričani mogli da odahnu.

To je bio i poslednji trzaj Sarajlija, jer su potom Marko Tejić jednim slobodnim bacanjem i Flečer Megi trojkom doneli 69:70 i otklonili neizvesnost. Megi je postigao 16 poena, po 13 Brajon Alen i Tejić (koji je imao i 14 skokova, od čega osam u napadu), Vasilije Baćović 11...

Kod Sparsa se istakao Gegić sa 19.

Tim Nenada Trajkovića je potpuno zasluženo stigao do titule u ABA 2 ligi i plasmana u viši rang, jer čitave sezone igra sjajno. Doživeo je samo dva poraza (po jedan u regionalnom takmičenju i Prvoj ligi) i upisao čak 37 pobeda.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.