CRVENO-BELI JASNI: Želimo na međunarodnu scenu - MI SMO NAJTROFEJNIJI KLUB I BIVŠI EVROPSKI PRVAK!
Foto: Wikipedia

apel

CRVENO-BELI JASNI: Želimo na međunarodnu scenu - MI SMO NAJTROFEJNIJI KLUB I BIVŠI EVROPSKI PRVAK!

ŽKK Crvena zvezda će o svojoj nameri obavestiti Košarkaški savez Srbije, koji kao krovna organizacija prijavljuje klubove učesnike međunarodnih takmičenja

Objavljeno:

Košarkašice Crvene zvezde prvaci su države, i nižu velike uspehe na domaćoj sceni duži niz godina, ali nisu u poslednjih 12 videle Evropu. Zbog toga su jasno izrazili želju da ove godine izađu na veliku smotru, da li to bilo FIBA takmičenje ili Evroliga.

- Smatramo da bi time naš prvi tim, koji je ove sezone bio najmlađi u domaćem prvenstvu i postao šampion, u kome se nalazi veliki broj reprezentativki mlađih selekcija, imao sjajnu priliku da nastavi da se razvija i stiče veliko iskustvo igrajući međunarodne utakmice za dobrobit srpske reprezentativne košarke - navodi se u saopštenju kluba.

ŽKK Crvena zvezda će o svojoj nameri obavestiti Košarkaški savez Srbije, koji kao krovna organizacija prijavljuje klubove učesnike međunarodnih takmičenja.

Klub je naveo da smatra da je vreme da šampion ponovo učestvuje u međunarodnim takmičenjima pod okriljem FIBA u kojima godinama nije bilo klubova iz Srbije.

- Ovu mogućnost vidimo i kao lepu priliku da se Crvena zvezda, kao najtrofejniji klub na ovim prostorima i nekadašnji prvak Evrope, vrati na međunarodnu košarkašku scenu posle 12 godina pauze - piše u saopštenju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.