KOKOŠKOV: Da takmičenje dočekamo zdravi, u grupnoj fazi se svaki koš broji!
Foto: Starsport©

o tom potom

KOKOŠKOV: Da takmičenje dočekamo zdravi, u grupnoj fazi se svaki koš broji!

Opšta procena je da je Srbija dobila lake rivale

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je danas da je važno da njegova ekipa dočeka Evropsko prvenstvo 2022. godine kompletna i zdrava i da oprezno uđe u utakmice u grupi, pošto će svaki detalj odlučivati o plasmanu u narednu fazu.

- Prvenstveno želimo da takmičenje dočekamo zdravi i u kompletnom sastavu, da dobro obavimo pripreme i utakmicu po utakmicu izborimo prolazak iz grupe u sledeću fazu. Neće biti lako, jer iako na papiru nisu najatraktivniji rivali, Češka, Poljska i Izrael će sigurno biti neugodni protivnici, ali verujemo u sebe i sigurni smo da će mnogo toga zavisiti i od nas - rekao je Kokoškov za sajt Saveza.

Žrebom u Berlinu danas je odlučeno da će košarkaši Srbije na Evropskom prvenstvu naredne godine igrati u Pragu u Grupi D protiv Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Emilija Jovanović

- Ponovo moram da upotrebim frazu i kažem kako je Evropsko prvenstvo u ovom trenutku daleko i da je još rano za dublje analize reprezentacija koje su sa nama u grupi. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će ekipe doći i u kakvoj formi će dočekati Evropsko prvenstvo - naveo je Kokoškov.

- Jedno je sigurno, mi ćemo svakoj utakmici morati da priđemo maksimalno, jer se u grupnoj fazi broji svaki koš i od detalja zavisi vaš put i uspeh na tom takmičenju. Ipak, u ovom trenutku smo fokusirani na predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre, a potom i na izazove koji će nakon njih doći - dodao je srpski selektor.

Evropsko prvenstvo održaće se od 1. do 18. septembra 2022. godine u Češkoj, Italiji, Nemačkoj i Gruziji.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.