ISTINA O POREKLU DRAŽENOVOG OCA ĆE ŠOKIRATI HRVATE: Jole je uvek poštovao SRPSKE KORENE!
Foto: Profimedia

Nije prodao veru za večeru

ISTINA O POREKLU DRAŽENOVOG OCA ĆE ŠOKIRATI HRVATE: Jole je uvek poštovao SRPSKE KORENE!

Provlačena je kroz javnost i teza da su Aco i Dražen hrvatski reprezentativci, a Aco, kao Igrač nikada nije nosio dres samostalne Hrvatske

Objavljeno:

Danas je preminuo otac pokojnog košarkaša Dražena Petrovića, Jole Petrović.

Oduvek se vodila polemika oko Draženovog porekla, i oko toga da li je njegov otac promenio veru oženivši se sa Biserkom.

Pravu istinu otkrio je sin Jolinog rođenog brata Riste, Branko Petrović koji živi u Zemunu.

- Nepobitna je istina da moj stric nikada nije ni pomislio da menja svoju pradedovsku veru, kao ni ime, koje nosi već 93 godine, kaže Branko.

Prema njegovim rečima, Jole Petrović je ime dobio na krštenju u pravoslavnoj crkvi u rodnoj Zagori kod Trebinja, po Joli Jokanoviću, majčinom ocu.

U zavičaju, iz kojeg je otišao kao momak, imao je i starijih i mlađih imenjaka. Njegovi otac i majka, Jovo i Cvijeta, bili su Srbi pravoslavci, kao i svi njihovi preci na razgranatim porodičnim stablima.

Zanimljivo je da su se u prošlosti u medijima "provlačile" i druge greške sa njegovim poreklom, kao i njegove porodice. Tako je, na primer, više puta napisano da su “Aco i Dražen, po ocu poreklom Crnogorci”.

Taj naopaki zaključak je, verovatno, izveden iz činjenice da su Jolini daleki preci, još u osamnaestom veku, preselili u trebinjska brda, odnosno u Zagoru, iz Stare Hercegovine, srpske oblasti na severu današnje Crne Gore.

Provlačena je kroz javnost i teza da su Aco i Dražen hrvatski reprezentativci, a Aco, kao Igrač nikada nije nosio dres samostalne Hrvatske, karijeru je završio pre raspada Jugoslavije, bio je, ruku na srce, selektor nacionalne selekcije.

(Esprseso/Slobodna Hercegovina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.