NEVEROVATNO UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA ABA LIGE: Zvezda igra za prvo mesto, Borac želi pobedu za opstanak
Foto: Starsport©

biće baš ludo

NEVEROVATNO UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA ABA LIGE: Zvezda igra za prvo mesto, Borac želi pobedu za opstanak

Poslednje kolo regularnog dela sezone daće i odgovor na pitanje ko će biti poslednji učesnik plej-ofa

Objavljeno:

Poslednje kolo ligaškog dela sezone ABA lige startuje danas, a ono će dati odgovor na nekoliko pitanja.

Ovog ponedeljka na teren će timovi koji strepe za opstanak, dok će sutra oni koji se nadmeću za poslednju pozivnicu za plej-of.

Duel koji će danas biti u apsolutnom centru pažnje igraće se u "Hali sportova" na Novom Beogradu. Partizan bi mnogo toga mogao da reši u donjem delu tabele, ukoliko uspe da savlada Split za kraj sezone na Jadranu. Naime, ekipa iz Dalmacije ima gori međusobni skor od Borca i Krke, što znači da im u slučaju neuspeha u glavnom gradu Srbije ne gine baraž za opstanak u ABA ligi.

Ako Split kojim slučajem pobedi, a to ne učini Krka koja igra protiv FMP-a u Železniku, to znači da će se tim iz Novog Mesta naći na pretposlednjem mestu na tabeli, pošto ima gori međusobni skor od Borca, i to pod uslovom da Čačani takođe ne budu slavili kod kuće protiv Cibone.

Borac drži sudbinu u svojim rukama jer će mu pobeda protiv Cibone, obezbediti potpuno miran san i opstanak, a za sve to će im biti dovoljan kiks bilo Krke, bilo Splita, pošto od obe ekipe imaju bolji međusobni skor.

Najzanimljivija situacija desila bi se kada bi sve tri ekipe iz donjeg doma sa skorom 8-17 (Borac, Split i Krka) slavile, a Cibona i Zadar bili poraženi, što je objektivno gledano realno, bar kada govorimo o hrvatskim predstavnicima. Tada bi svi oni završili sa skorom 9-17 i pet timova bi bilo poravnato.

U tom “petouglu“ bi najdeblji kraj izvukla upravo ekipa Splita, pošto bi se jedina našla na skoru 3-5. Ispred njih bi bili Borac, Krka i Cibona sa po 4-4, dok Zadar ima najbolji skor od pet pobeda i tri poraza u duelu sa ugroženima. Što će reći da će Dalmatinci morati da se nadaju kiksu tima iz Novog Mesta ili Čačka, kako bi proslavili opstanak uz eliti.

Interesantno će biti u duelu Zadra i Crvene zvezde, koji će nam dati odgovor na pitanje koja ekipa će završiti na prvom mestu ligaškog dela ABA lige. Ukoliko tim Dejana Radonjića izgubi, Zvezda će završiti kao druga, a ako pobedi biće iznad Budućnosti i na čelu tabele, što znači i prednost domaćeg terena do kraja plej-of serije.

KK Crvena zvezda
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Mečevi koji se igraju u utorak daće odgovor na pitanje ko će biti poslednji putnik u plej-of, a za to mesto bore se Cedevita Olimpija i Mornar, a sve opcije su potpuno otvorene.

Cedevita Olimpija moraće da savlada ekipu Mege na svom terenu, a da se potom nada da će Mornar biti poražen u Laktašima od strane Igokee. Tada bi se Zmajevi našli na četvrtom mestu na tabeli, dok bi tim Dragana Bajića bio treći. Ako Ljubljančani izgube, to je kraj njihove priče u takmičenju.

Ako se slučajno desi da Mornar pobedi, to znači da će on biti siguran putnik u plej-of i to sa treće pozicije, dok bi Igokea bila na četvrtom mestu, zato što su Barani slavili u prvom međusobnom dvoboju na obali Jadranskog mora, što znači da imaju prednost u odnosu na sastav iz gradića nadomak Banjaluke.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.