JOKIĆ HEROJSKI!!! Au, kakva utakmica, Nagetsi u TRILER ZAVRŠNICI dobili Portland i penju se ka VRHU (VIDEO)
Nikola Jokić je najozbiljniji kandidat za MVP-ja, Foto: Profimedia

nba LIGA

JOKIĆ HEROJSKI!!! Au, kakva utakmica, Nagetsi u TRILER ZAVRŠNICI dobili Portland i penju se ka VRHU (VIDEO)

MVP, MVP, MVP!

Objavljeno: 06:56h

Strašna utakmica, a Denver i Jokić su ponovo pobedili i penju se ka vrhu tabele Zapadne konferencije!

Portland je bio izuzetno težak protivnik, utakmica je bila prava plej-of, a posle izjednačenog rezultata u toku celom meča na kraju je više pameti i sreće imao Denver, koji je dobio sa 106:105.

Nikola Jokić je na ovoj utakmici na parketu proveo 36 minuta, a šutirao je 9-18 iz igre (1-6 za tri poena) i 6-7 sa linije slobodnih bacanja. Njegov učinak na kraju: 25 poena, 9 poena i 5 asistencija.

Jokić je i ubacio tri ključna slobodna bacanja koja su na kraju bila presudna, a odličan uz njega u Denveru bio je Majkl Porter Džunior sa 17 poena (sve u prvoj četvrtini).

Dejm Lilard je za Portland ubacio 22 poena, ali na kraju nije mogao da pomogne svom timu, uprkos činjenici da su vodili sa 10 razlike u 3. četvrtini.

Nagetsi su smanjili tu prednost, i poveli sa 92:91 trojkom Pi Džeja Dozijera na 7 i po minuta do kraja, da bi u jednom trenutku otišli na 99:93, ponovo zakucavanjem Dozijera.

Portland se vratio, i Mekolum je izjednačio na 99:99 na oko 5 minuta do kraja. a zatim su Nurkić i Jokić dali po koš, da bi Dozijer doveo Denver u vođstvo od 103:101.

Usledio je odgovor Lilarda - 103:103, a zatim je Jokić pogodio 3 od 4 bacanja u naredna dva napada, i odveo Denver na 106:103. Lilard je smanjio na 106:105, ali to je bilo to. Portland u poslednjem napadu nije uspeo da pogodi, mada je bilo blizu, i sad je Denver sve bliži 3. mestu na Zapadu i izbegavanju sudara sa Lejkersima u 1. kolu plej-ofa.

Inače, Denver je pre utakmice objavio da je Džamal Marej operisan, i da mu je hirurški rekonstruisan prednji ukršteni ligament.

Pogledajte partiju Nikole Jokića:

Bonus video:

02:25

SRBIJO POMOZI! Ostalo je SAMO 9 DANA da Andrea PROHODA! Čekala je 6 godina, a sad fali još 10.000 poruka!

(Espreso/ESPN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.