KAKO TE NIJE SRAMOTA? Nurkić čestitao ramazan uz sliku Pavelićeve džamije! I ZEMLJACI SU SE OBRUŠILI NA NJEGA!
Foto: Profimedia

skandalozno

KAKO TE NIJE SRAMOTA? Nurkić čestitao ramazan uz sliku Pavelićeve džamije! I ZEMLJACI SU SE OBRUŠILI NA NJEGA!

Košarkaš još nije obrisao tvit sa simbolom ustaških zločina

Objavljeno:

As Portlanda Jusuf Nurkić našao se na velikom udaru kritika na Tviteru zbog čestitke povodom početka meseca ramazana.

Naime, poznato je da je Nurkiću religija na prvom mestu i da se po tom pitanju često oglašava na društvenim mrežama, a to je očekivano uradio i sinoć.

Ali je potpuno neočekivan i neprikladan bio način na koji je to uradio - uz sliku džamije Anta Pavelića!

Pitanje je da li Nurkić ne zna istoriju ove džamije, poznate kao Poglavnikova i činjenicu da ju je sagradio zločinac Ante Pavelić tokom NDH, ali je napisao da je slika napravljena u Zagrebu 1944.

Kreator najozloglašenije tvorevine tokom Drugog svetskog rata je zgradu Doma likovnih umetnosti kralja Petra I Oslobodioca izgrađenu 1938. godine, šest godina kasnije pretvorio u džamiju koju je lično otvorio da bi pokazao kako su u NDH sve religije tobože ravnopravne, dok je istovremeno organizovao pokolj i pokrštavanje pravoslavaca, Srba, Jevreja i Roma.

- U slavu i u znak ljubavi spram Alaha Boga Jedinoga, te u znak pažnje prema muslimanima, podiže poglavnik dr Ante Pavelić ovaj velebni hram u glavnom gradu Zagrebu da odani sinovi vitežkog naroda hrvatskoga, iskreni sledbenici uzvišene vere Islama, skrušenom molitvom jačaju pregalačke snage u borbi za odbranu i napredak lepe svoje domovine Nezavisne Države Hrvatske, koja da bi vazda sretna bila - pisalo je na ulaznim vratima ove džamije, srušene 1949.

Logično, bosansko-herecegovački košarkaš je zbog ovoga dobio velike kritike na Tviteru, a ispod možete videti neke od odgovora. Tvit i dalje nije izbrisao...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.