BRAVO, BRE: Nikola Jokić je MVP meseca!
Foto: Profimedia

idemo!

BRAVO, BRE: Nikola Jokić je MVP meseca!

Na Zapadu to je Nikola Jokić, a na Istoku Džejms Harden

Objavljeno: 22:10h

NBA liga je objavila igrače meseca.

Na Zapadu to je Nikola Jokić, a na Istoku Džejms Harden.

Podsetimo, skoro je Aleks Ingliš, najbolji strelac i istoriji Denvera, smatra da je Nikola Jokić već sada najbolji igrač Nagetsa ikad.

Ingliš, koji je za 12 sezona u dresu franize iz Kolorada postigao 21.090 poena, oduševljen je Jokićem i time što je kandidat za titulu MVP sezone.

"O, čoveče. On je uveliko tu, najbolji. Ja nisam taj koji je broj jedan. Pustiću da ljudi sami sude o tome i odluči svako za sebe, ali Jokić je već doprineo mnogo. I ako uspeju da osvoje titulu, to će biti mnogo više od onog što sam ja mogao da dam timu", kaže Ingliš za "Denver post".

Košarkaš rodom iz Južne Karoline je imao prosek od 25,9 poena po meču, zvali su ga "koš mašinom", a 1983. je bio najbolji strelac u NBA sezoni.

Denver ima podosta igrača u Kući slavnih, ali Jokić ima najveću šansu za trofej MVP.

"Mislim da je ozbiljan kandidat. Ako se sa pažnjom pogleda njegov učinak, rekord je sjajan, bilo je perioda kada je nosio tim na način na koji je to radio Lebron Džejms, u svoje najbolje vreme. On je stvarno legitiman kandidat. Bez njega, Denver je dobar tim, ali sa njim u ekipi, imaju šansu da osvoje šampionat", smatra Ingliš.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.