BIO JE KILAV, NI NJEGOV OTAC NIJE VEROVAO DA MOŽE DA BUDE KOŠARKAŠ: Kad sam ga video prvi put rekao sam da je Divac
Foto: Printscreen/Youtube/Samo Opusteno

njegovo otkriće

BIO JE KILAV, NI NJEGOV OTAC NIJE VEROVAO DA MOŽE DA BUDE KOŠARKAŠ: Kad sam ga video prvi put rekao sam da je Divac

Jedan od najboljih košarkaša koje je kao trener oblikovao Kari Pešić

Objavljeno: 12:29h

Mark Gasol, slavni španski košarkaš, svoju veličanstvenu karijeru na neki način duguje nikom drugom do Svetislavu Pešiću.

Popularni "Kari" je gostujući u emisiji "U obruču" na Areni sport upravo pričao o Gasolu za koga je jedino on procenio da je veliki talenat i da može da postane veliki košarkaš.

Niko sem Svetislava Karija Pešića koji ga je 2003. doveo u Barselonu nije verovao u njega, pa čak ni porodica, a srpski trener ga je potom poveo sa sobom i u Đironu i baš tamo od njega napravio španskog reprezentativca i budućeg NBA igrača.

- Njegov rođeni otac nije verovao da on može da igra. "Da li stvarno kouč mislite da on može da bude košarkaš", pitao me je Markov otac. Šta sam video u njemu? Smisao za igru. Mark, naravno, nije imao neku atletiku. Jeste imao visinu, ali je fizički bio kilav. Ali smisao za pas i šut, čitanje situacija...to je njega odlikovalo od brata. Stariji burazer je tipičan "skorer".

Čuvena je anegdota da osim što je bio u očajnom fizičkom stanju Mark voleo i da zapali koju cigaretu, pa su on i Pešić zajedno pre i posle treninga pušili ispred hale.

- Mark je napravio fantastičnu karijeru. Kada sam ga prvi put video, rekao sam da je ovaj Divac, Igrao je kao što je Divac igrao u najbolja vremena. Plejmejker sa velikom glavom i visinom. Imao je 135 kilograma. Onda se zaljubio. Mislio sam da želi da skine kile, ali on se zaljubio u današnju suprugu. Stesao se radio na sebi, i postao što je danas - rekao je Pešić za TV Arena Sport.

Košarkaška reprezentacija Španije, Mark Gasol
foto: Dado Đilas

Gasol je u Barseloni proveo tri godine, a potom je za Đironu igrao do 2008. kada se seli u Memfis u kom je ostao do 2019. godine. Zatim je sezonu 2019/20 igrao za Toronto s kojim je osvojio prsten, dok je sada član Los Anđeles Lejkersa.

Sa reprezentacijom Španije je bio svetski i evropski šampion, a ima i dva srebra sa Olimpijskih igara. Takođe, ima i titulu prvaka Španije sa Barsom 2004. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.