KARI PEŠIĆ ODGOVORIO NA PITANJE DA LI JE ZAINTERESOVAN DA BUDE TRENER PARTIZANA: Pominje se kao jedan od kandidata!
Foto: EPA/Enric Fontcuberta

rešio dilemu

KARI PEŠIĆ ODGOVORIO NA PITANJE DA LI JE ZAINTERESOVAN DA BUDE TRENER PARTIZANA: Pominje se kao jedan od kandidata!

Čuveni trener je pre nekoliko meseci rekao da ne bi imao problem da sedne na klupu crno-belih za koje je nastupao kao igrač

Objavljeno: 13:20h

Legendarni Svetislav Pešić je poručio da su prazne priče da će preuzeti Partizan.

Poslednjih dana, posebno od dolaska Zorana Savića na mesto sportskog direktora posrnulih crno-belih, spekuliše se ko će biti novi trener posle odlaska Saša Filipovskog, s obzirom da sada tu funkciju obavlja dugogodišnji pomoćnik u timu Aleksandar Matović.

Kao jedno od zvučnih imena se pominjao u medijima upravo Kari Pešić, koji je u nekoliko navrata izjavljivao da ne bi imao problem da sedne na klupu Partizana, iako je u 2 navrata vodio Crvenu zvezdu i njeni navijači ga obožavaju.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Međutim, iskusni stručnjak, koji je trenutno bez angažmana, rekao je da ne bi hteo više da radi u domaćim klubovima, već da ga interesuje samo neki inostrani angažman.

- Dobijam dosta ponuda, ali stranih klubova. Što se tiče srpskih timova, za njih sam završio karijeru i neću više voditi domaće ekipe - izjavio je Pešić za portal Repulika.

Podsetimo, pre nekoliko meseci, tačnije u novembru prošle godine Pešić je istakao da ne bi imao problem da vodi Partizan.

Svetislav Pešić, Svetislav Kari Pešić
foto: EPA/Lucas Barthtutas

- Što bih imao barijeru! Mada, logičnije je da budem trener Pirota, tamo sam počeo. Iako je možda primerenije da u Srbiji držim klinike, seminare, predavanja, eventualno nekom budem pomoćni trener. Još nisam doneo nikakvu odluku šta ću raditi u budućnosti.

- Kad bi znao da mi košarka za godinu dana neće nedostajati, objavio bih da prestajem. U tranziciji sam. Neću da kažem da sam završio karijeru, jer osećam da mogu još toga da pružim. Ali ne znam gde i kada.

Pešić je kao igrač 4 godine igrao u Partizanu, ali je kao trener radio kasnije u Crvenoj zvezdi i to u dva navrata.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.