JOKIĆ KUPIO NOVOG KONJA: Potomak čuvenog Verena iz Italije! Već je zaradio 35.000 evra od pobeda!
Foto: Starsport©

obogatio ergelu

JOKIĆ KUPIO NOVOG KONJA: Potomak čuvenog Verena iz Italije! Već je zaradio 35.000 evra od pobeda!

Jokić je, navodno, prvobitno planirao da grlo dođe u Srbju, ali ga je ostavio u Italiji još neko vreme gde je nastupao na hipodromu San Paulo u Monteđorđu i osvojio šesto mesto

Objavljeno: 10:08h

Opšte je poznato da je Nikola Jokić ljubitelj konja i konjičkog sporta i svi znamo da ima trkačkog konja po imenu Drim kečer (Hvatač snova) i da mu se tako zove i konjički klub koji je osnovao, a sada je svoju ergelu obogatio za još jednog pastuva plemenitog porekla.

"Sportski žurnal" piše da se Jokić opredelio za kupovinu još jednog konja i to u Italiji.

U pitanju je kastrat Breno Laumar, starosti četiri godine, a koji je zaradio već 35.000 evra i do sada ima osam pobeda i sedam plasmana u 18 startova.

Nikola Jokić
foto: Starsport©

Potomak je čuvenog italijanskog pastuva Varene.

Jokić je, navodno, prvobitno planirao da grlo dođe u Srbju, ali ga je ostavio u Italiji još neko vreme gde je nastupao na hipodromu San Paulo u Monteđorđu i osvojio šesto mesto.

Centar Denvera je poznat kao čovek koji troši najviše novca na konje. Često i sam provodi vreme u štali, čisteći je za svoje ljubimce.

Nikola Jokić
foto: Starsport©

Takođe, u njegovoj štali je do sada bilo pet grla, ali očigledno će u nekom momentu ta cifra postati i veća.

Cena vrhunskog konja može da dostigne i cenu od 15.000 evra, a najskuplji ikada koji je prodat Japancima iz Srbije dostigao je i neverovatnih 300.000 evra.

Konji su u svetu ozbiljan biznis, pa tako i Tomas Miler koji poseduje tri konja, ima biznis tako što prodaje semenu tečnost svojih konja, koja se kreće do 1.600 evra.

(Espreso / Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.