KULTNI NBA TIM I JEDAN OD NAJJAČIH NA ISTOKU ŽELI NEMANJU BJELICU: Kingsi bi samo da se reše njegovih 7 miliona!
Foto: EPA/John G Mabanglo

on je jedna od opcija

KULTNI NBA TIM I JEDAN OD NAJJAČIH NA ISTOKU ŽELI NEMANJU BJELICU: Kingsi bi samo da se reše njegovih 7 miliona!

Zna se i da ni on ne bi imao ništa protiv da napusti Sakramento

Objavljeno: 09:01h

Do kraja roka za trejdovanje igrača u NBA je ostalo nešto manje od 36 sati, a svi s nestrpljenjem čekamo da vidimo u kom timu će završiti Nemanja Bjelica.

Nije nikakva tajna da Sakramento želi da trejduje iskusnog srpskog košarkaša, a ni njemu se baš i ne ostaje u neambicioznoj ekipi koja po ko zna koji put u poslednjih 15 godina kreće u reizgradnju tima.

A kako javljaju iz SAD, Srbin bi vrlo lako mogao da završi u jednom od kultnih NBA timova i najjačih ekipa na Istoku - Bostonu.

Nemanja Bjelica, Demijan Lilard
foto: Tanjug/AP

To je objavio dobro upućeni NBA novinar Džejk Fišer iz uglednog "Bličer riporta".

- Nemanja Bjelica deluje kao košarkaš koga bi Seltiksi najverovatnije pristali odmah da dovedu. S platom od preko 7 miliona dolara i uz nekoliko kandidata za plej-of kojima treba šuter njegovih kvaliteta, transfer Bjelice u Boston se čini kao vrlo izvestan. Kingsi hoće da ga trejduju, i Nemanja to želi, što je potvrdio i asistent generalnog menadžera. Sakramento želi da se osloni na mlađe igrače, a dobiće i pika iz druge runde na draftu - navodi se u tekstu.

Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica
foto: Profimedia

Iako se mučio ove sezone sa procentom šuta od 28%, dovođenje Bjelice bi, prema navodima američkih medija, pojačalo klupu Seltiksa i omogućilo još jednu šutersku opciju više. Ove sezone Bjelica u proseku daje 7,4 poena i beleži 4 skoka za samo 17,2 minuta na terenu, što je pad u odnosu na prošlu sezonu kada je pucao 42% iz igre, a 39% za tri poena.

Međutim, osim njega Seltiksi se povezuju sa dosta igrača među kojima su i Bogdan Bogdanović i njegov saigrač Džon Kolins, kao i Bjelicini saigrači iz Kingsa Herison Barns i Deni Ejndž, ali i Eron Gordon iz Orlanda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.