TAUNSE, DALJE NEĆEŠ MOĆI! Pokuševski doneo pobedu ključnom odbranom! Bogdanovi Hoksi ispustili +22 u poslednjoj 1/4
Foto: Profimedia

NBA

TAUNSE, DALJE NEĆEŠ MOĆI! Pokuševski doneo pobedu ključnom odbranom! Bogdanovi Hoksi ispustili +22 u poslednjoj 1/4

Fenomenalna noć za mladog srpskog košarkaša

Objavljeno: 07:48h

Uh kakav je biser Aleksej Pokuševski! Čini se da u NBA iz meča u meč javnost saznaje kakav dragulj iz Srbije u svojim redovima ima Oklahoma Siti.

Tanderi su tokom noći između ponedeljka i utorka upisali pobedu nad Minesotom 112:103 u gostima, a ponovo je Pokuševski bio sjajan i ostvario još jedan dabl-dabl, ali i odigrao sjajnu odbranu.

Klinac iz Beograda od 19 leta postigao je 13 poena (meč je otvorio trojkom) i sakupio 10 skokova (od čega 6 u prvoj četvrtini) kao starter. Da je dobio dosta slobode da pokaže šta zna, ali i da ima dovoljno samopouzdanja i ne plaši se odgovornosti govori i osam pokušaja za tri poena od čega je tri pogodio.

A kad smo već kod toga da kažemo da su upravo on i njegov saigrač odigrali ključnu odbranu u samom finišu kada su takoreći "duplom" blokadom na Taunsu sprečili centra "Vukova" da postigne koš i tako rešili ovaj meč.

Kada govorimo o najefikasnijima u Oklahomi je to svakako bio prvi strelac ekipe Šej Džildžs-Aleksander sa 31 poenom, a sjajan je bio i centar Mozes Braun sa 17 skokova.

Poraženom sastavu nije vredeo ni dabl-dabl učinak Karla Entonija Taunsa (33 poena, deset skokova) i Rikija Rubija (po 11 poena i asistencija).

Loše je Sakramento počeo seriju od šest uzastopnih gostovanja (porazi od Atlante i Šarlota), ali ju je završio na sjajan način. Očekivano je izgubio od lidera Istočne konferencije, Filadelfije, međutim, dobio je Vašington, Boston, na kraju i Klivlend (119:105).Dobio je i naznake da mladost i timu Kingsa može više nego što prikazuje ove sezone. Posebno se to odnosi na Dearona Foksa koji je meč okončao sa 30 poena.

Osim Foksa, gosti su imali i raspoloženog 21-godišnjeg Tajrisa Halibartona koji je ubacio rekord karijere (18 poena, 11 od 15 iz igre, četiri trojke iz pet pokušaja), a taj tandem sjajno je pratio Rišon Holms (17 poena, 16 skokova), dok je Badi Hild stao ka „koti 19“.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica na parketu je proveo samo devet minuta. Za to vreme postigao je tri poena i uhvatio jednu loptu.

I za kraj smo ostavili neverovatno "samoubistvo" Atlante protiv Klipersa.

Hoksi Bogdana Bogdanovića su izgubili utakmicu koju su imali dobijenu već posle tri odigrane četvrtine i ako nas pamćenje dobro služi tim su koji je dozvolio najveći preokret ove sezone.

Oni su u Los Anđelesu vodili 22 razlike protovi Klipersa pred kraj treće četvrtine, a na kraju su izgubili lagano 119:110.

Ono što je najinteresantnije jeste da su jedan od najvećih preokreta sezone režirali rezervisti domaćeg tima koje je trener Tajron Lu poslao na parket i povukao prvu petorku jer je mislio da će izgubiti utakmicu.

Među njima su ključni bili Luk Kenard i Terens Man, a posebno ovaj prvi koji je odigrao savršenih 18 minuta na terenu. Nije promašio nijedan šut. Iz igre je pucao osam od osam, od čega je spakovao gostima četiri trojke – jednu sa pola terena, uz zvuk sirene na koncu treće deonice – za ukupno 20 poena, dodao sedam skokova i četiri asistencije i povukao tim napred.

Verovao mu je Terens Man, pošto je dabl-dabl učinkom (tek drugim u karijeri) od 21 poena i deset skokova uradio ono što nisu mogli starteri. Na semaforu je pisalo 66:88 kad su Klipersi krenuli u juriš. Serijom 37:15 poravnali su na 103:103 i tad se već moglo pretpostaviti da će psihološka prednosti odigrati presudnu ulogu. Onda je Lu vratio na teren Kavaja Lenarda (25 poena, sedam skokova, pet asistencija), a najbolji igrač domaćeg sastava naredio ekipi završni napad i serijom 14:2 u poslednja tri minuta doveo je do trijumfa vrednog aplauza. S tim što ne bi trebalo smetnuti s uma i doprinos Markusa Morisa (19 poena).

Kod gostiju je Tre Jang ubacio 28 poena, međutim, trener Nejt Mekmilan ga je izveo pred kraj treće četvrtine, uveren da je višak od 22 dovoljan za bezbrižan kraj. Nije bio. Nije mu vredeo ni doprinos Bogdana Bogdanovića, koji se zaustavio na 12 poena (pet od 12 iz igre, dva od sedam trojke), te tri skoka i dve asistencije srpskog reprezentativca.

NBA, rezultati:

Klivlend – Sakramento 105:119

Minesota – Oklahoma 103:112

San Antonio – Šarlot 97:100

Čikago – Juta 95:120

Hjuston – Toronto 117:99

Memfis – Boston 132:126 (117:117)

Milvoki – Indijana 140:113

Los Anđeles Klipers – Atlanta 119:110

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.