LEJKERSI SUMNJAJU DA LEBRONOVA POVREDA NIJE BILA SLUČAJNA: Traže istragu od NBA lige!
Foto: Printscreen/Twitter/@BleacherReport

njega nije lako povrediti

LEJKERSI SUMNJAJU DA LEBRONOVA POVREDA NIJE BILA SLUČAJNA: Traže istragu od NBA lige!

Džejms je nakon povrede još kratko ostao u igri, pa čak i pogodio trojku kojom je produžio niz utakmica s dvocifrenim učinkom na rekordnih 1036, a onda ipak otišao u svlačionicu

Objavljeno:

Jedan od najboljih svetskih košarkaša Lebron Džejms sinoć je povredio članak zbog čega će biti van parketa neodređeno vreme.

"Kralju" je na utakmici njegovih LA Lejkersa protiv Atlante, koju su Hoksi dobili 99:94, Solomon Hil pao na nogu, usled čega mu je iskrenuo desni članak na spoljnu stranu.

Magnetna rezonanca pokazala je da nema većih oštećenja i da je članak samo istegnut, ali to ipak nije bezazlena povreda da bi se superstar "Jezeraša" oporavio za nekoliko dana. Verovatnije je da će se odsutstvo računati u nedeljama.

- Ništa me ne ljuti i žalosti više nego kad ne mogu da budem na raspolaganju saigračima. Trenutno me boli i iznutra i spolja. Put oporavka kreće sad. Vratiću se uskoro, kao da nikad nisam ni otišao - napisao je 'Bron' na društvenim mrežama.

Džejms je celu karijeru proveo u izuzetnoj brizi za telo kako bi minimizovao rizik od povreda, a u 17 i po sezona imao je samo jednu ozbiljniju, i to u prvoj sezoni u Lejkersima, jedinoj u prošloj deceniji u kojoj nije stigao do NBA finala, pa čak ni ušao u plej-of. Ali kod ovakvih nesrećnih situacija nikakva prevencija ne pomaže.

Samo, šampioni sumnjaju na to da se ne radi o nesrećnoj situaciji.

- Ne mislimo da je to bio košarkaški potez. Hil je mogao do lopte samo preko njegove noge. Kaže da nije nameravao da ga povredi, ali liga bi to trebalo da istraži - rekao je centar Montrecl Harel.

Džejms je nakon povrede još kratko ostao u igri, pa čak i pogodio trojku kojom je produžio niz utakmica s dvocifrenim učinkom na rekordnih 1036, a onda ipak otišao u svlačionicu.

Ove sezone Lebron u proseku beleži 25.8 poena, 8.1 skok i 8 asistencija i nakon nedavne povrede Filadelfijinog centra Žoela Embida nametnuo se kao prvi favorit za nagradu MVP-ja. Međutim, i on je sad doživeo istu sudbinu.

Njegova povreda za Lejkerse je posebno loša vest jer je već povređena i njihova druga superzvezda Entoni Dejvis pa ostatku ekipe sledi težak period i izvestan pad na tabeli Zapadne konferencije.

Inače, Džejms ne namerava da ostane kod kuće na rehabilitaciji, nego je već krenuo s timom na put u Finiks, gde ih već večeras očekuje utakmica protiv odličnih Sansa, ispred kojih su na tabeli s pobedom više.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.