PAVIĆEVIĆ OPŠIRNO PRED PARTIZAN: Crno-bele nepravedno stavljaju u podređenu ulogu, zna se ko su i da su intitucija!
Foto: Printscreen/Youtube/KK Mornar Bar

lepe reči

PAVIĆEVIĆ OPŠIRNO PRED PARTIZAN: Crno-bele nepravedno stavljaju u podređenu ulogu, zna se ko su i da su intitucija!

Ne možemo sebe da proglasimo za favorita, ali ni za nekog ko je u podređenom položaju kao nekad kad smo odlazili na megdan Partizanu

Objavljeno:

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je danas da njegova ekipa na predstojeće gostovanje Partizanu ide s jednim ciljem - da pobedi, ali i dodao da se crno-beli nepravedno stavljaju u podređenu ulogu.

- I na ovo i na dva preostala gostovanja idemo sa jedinim ciljem - da pobedimo. U kalkulaciji za plej-of igraju samo pobede, tako da nemamo drugog izbora - rekao je Pavićević.

Košarkaši Mornara sutra gostuju ekipi Partizana u utakmici 22. kola ABA lige.

Ekipa iz Bara trenutno je prvi na tabeli regionalnog takmičenja sa 17 pobeda i četiri poraza, dok je Partizan sedmi sa skorom 7/13.

- Igramo protiv Partizana kojeg nepravedno dovode u podređenu ulogu, sa čim se ne slažem. Partizan je institucija, jedan od najvećih klubova s ovih prostora i o tome ne treba trošiti reči. Dovoljno je reći da je bio evropski prvak, to se ne sme zaboraviti - rekao je Pavićević.

Mihailo Pavićević
foto: Starsport©

Trener Mornara je naveo da je Partizan ove godine bio projektovan za vrh ABA lige i da nije na njemu da analizira šta se sve izdešavalo sa crno-belima.

- Nije ni prvi ni poslednji put da se nekom klubu desi da naiđe rezultatska kriza kao Partizanu ove sezone. Došao je u situaciju da više nije u konkurenciji za plej-of, ali Partizan je Partizan. Sastavljen je od proverenih, iskusnih igrača koji su prošle godine igrali sjajnu košarku, a to nije bilo davno - rekao je Pavićević.

- Ne možemo sebe da proglasimo za favorita, ali ni za nekog ko je u podređenom položaju kao nekad kad smo odlazili na megdan Partizanu - dodao je on.

Po njegovim rečima, kad se igra protiv Crvene Zvezde ili Partizana faktor publike je veoma značajan, ali ovog puta te podrške domaćin nema.

- To je neko olakšanje, ali što se svega ostalog tiče, idemo u goste ekipi koja je, ponavljam, projektovana za vrh ABA lige. Moraćemo da odigramo na visokom nivou u oba pravca ako planiramo da se vratimo kao pobednici - rekao je Pavićević.

KK Mornar Bar, Mihailo Pavićević, Uroš Luković
foto: aba-liga.com

Košarkaš Mornara Uroš Luković naveo je da je jasno da njegovoj ekipi predstoji "iscrpljujući duel" i istakao da nije bitno ko se nalazi na kojem mestu na tabeli.

- Uvek su naše utakmice bile zanimljive i neizvesne, često je jedna lopta odlučivala pobednika, a prošli put u Baru igrali smo i produžetak. Ponovo smo ušli u seriju pobeda i imamo nameru da ih nastavimo i protiv uvek moćnog Partizana. Neće nas zavarati njegova loša ovogodišnja sezona u ABA ligi - rekao je on.

- Skalp Mornara je sve više na ceni i znamo da će domaćin svim silama nastojati da ga skine. Na nama je da učinimo sve da se trijumfalno vratimo u Bar - rekao je Luković.

Utakmica Partizan - Mornar igra se sutra od 17.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.