SAVIĆ OD UTORKA KREĆE U REORGANIZACIJU PARTIZANA: Kao igrač ih je 2 puta odbio, jednom mu je Dačić nudio bogatstvo!
Foto: Starsport©

očekuje se potpis ugovora

SAVIĆ OD UTORKA KREĆE U REORGANIZACIJU PARTIZANA: Kao igrač ih je 2 puta odbio, jednom mu je Dačić nudio bogatstvo!

Legendarni bivši košarkaš naći će se na novoj funkciji čim potpiše ugovor

Objavljeno: 08:45h

U Partizanu sledi potpuna reorganizacija i to je posao za koji će biti zadužen novi sportski direktor Zoran Savić, koji bi prema svim najavama već od utorka trebalo da zvanično preuzme tu funkciju.

Tada bi proslavljeni bivši reprezentativac Jugoslavije trebalo da potpiše ugovor sa crno-belima i da zvanično nasledi Nikolu Lončara, javlja "Mozzartsport".

Jasno je i da će imati pune ruke posla jer Partizan ima katastrofalnu sezonu, u nedelju uveče su izgubili i Večiti derbi od Crvene zvezde što im je sedmi uzastopni poraz u ABA ligi, ispali su iz Evrokupa, promenili dvojicu trenera, neće igrati u plej-ofu ABA lige i potrebna je potpuna reorganizacija i igračkog i trenerskog kadra.

Zoran Savić
foto: Printscreen/Youtube

Savić ima iskustva u tom poslu s obzirom da je udarao svojevremeno temelje za dva velika evropska kluba i njihove buduće uspehe. Udario je temelje Fortitudu koji je iznenadio sve i 2004. igrao finale Evrolige sa Makabijem, a potom od 2005. do 2008. godine, takođe kao generalni menadžer (pozicija koja se u Srbiji često s pravom izjednačava sa ulogom sportskog direktora), postavljao osnove Barselone na putu do evropskog trona 2010. sa Ćavijem Paskvalom kome je kao 35-godišnjaku upravo Savić prvi pružio priliku da sedne na klupu kontinentalnog giganta.

Inače, nakon najave da će Savić biti novi sportski direktor Partizana, navijači crno-belih su iskopali jedan njegov intervju o tome kako je od malena navijač Crvene zvezde.

Zoran Savić
foto: EPA/Albert Olive

S druge strane, "Kurir" donosi priču da je u igračkim danima Savić dva puta bio na meti crno-belih. Prvi put kada je napuštao Čelik iz Zenice, ali je umesto u Beograd otišao u Jugoplastiku iz Splita i sa njom pokorio Evropu, jer su u Partizanu glavni igrači na njegovoj poziciji bili Vlade Divac i Miroslav Pecarski.

Drugi put se to dogodilo takoreći u sutonu njegove igračke karijere, tačnije tokom leta 2000. godine kada je izlazio iz teške povrede i bio mu je potreban tim u kome će uhvatiti formu, pa mu je tadašnji predsednik crno-belih Ivica Dačić navodno nudio čak 500.000 maraka za sezonu.

Zoran Savić
foto: Starsport©

Međutim, Savić je odbio i tu ponudu Partizana, jer njegova supruga je smatrala da nije dobro da se vraćaju u Beograd zbog političke situacije i previranja u to vreme što se ispostavilo kao dobro predviđanje, jer je ubrzo 5. oktobra došlo do promene vlasti i pet dana kasnije je Dačić smenjen s mesta predsednika koje je potom preuzeo Vlade Divac.

Inače, nakon rada u klubovima postao je uspešan evropski menadžer i u njegovoj agenciji su klijenti bili Rođer Grimau, Dalibor Bagarić, Milan Mačvan, Dejan Todorović, Filip Petrušev i treneri Ćavi Paskval i Vlado Šćepanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.