ABA LIGA NE OSTAJE BEZ KLUBA U EVROLIGI: Potvrđeno je iz kancelarije u Barseloni! Ali to možda neće biti šampion!
Foto: Starsport©

nema bojazni

ABA LIGA NE OSTAJE BEZ KLUBA U EVROLIGI: Potvrđeno je iz kancelarije u Barseloni! Ali to možda neće biti šampion!

Kako kaže dobro upućeni novinar ne znači da svaki klub iz Jadranske lige koji bude šampion će imati pravo da igra u najjačem klupskom takmičenju

Objavljeno: 13:09h

Nakon što je pre desetak dana Evroliga objavila da daje licence Bajernu i Asvelu, a da odobri Albi dvosezonsku specijalnu pozivnicu pojavila se bojazan da će ABA liga ostati bez svog predstavnika u elitnom klupskom takmičenju.

Međutim, to se neće dogoditi poručuje Vladimir Stanković jedan od najupućenijih košarkaških novinara sa ovih prostora koji živi već decenijama na relaciji Barselona - Beograd i itekako dobro zna kako stoje stvari u Evroliginoj kući.

- Koliko znam, mesto za predstavnika regiona, za klub iz Jadranske lige, nije ugroženo. To mi je potvrđeno iz pres-ofisa Evrolige ovih dana. Tu se ništa, kažu, ne menja, i Jadranska liga ostaje sa statusom preferentne lige za jednu od takozvanih 'pozivnica' - rekao je Stanković gostujući u studiju "TV B92" uoči Večitog derbija.

Vladimir Stanković
foto: Printscreen/Youtube/RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal

On je dodao da se to ne odnosi samo na šampiona lige:

- Namerno sam upotrebio termin 'predstavnik', jer ako bih rekao 'prvak', nisam siguran da bi svi klubovi koji učestvuju u Jadranskoj ligi, a u slučaju osvajanja titule, mogli da ispune zahteve, standarde Evrolige da bi učestvovali u takmičenju.

- Tu mislim na salu, na hotel, aerodrom, na te tehničke uslove. To se ne dovodi u pitanje ako titula ide u ruke Zvezde, Cedevita Olimpije, Budućnosti. Možda bi i Mornar mogao da prođe s obzirom da imaju novu dvoranu, mada ako se proširi - kaže Stanković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.