JOKIĆ NAJBOLJI CENTAR, ŽELJKO NE BI MOGAO DA RADI U NBA! Iskren je Dino Rađa
Foto: Beta/Lana Silvar Dominic

pošteno

JOKIĆ NAJBOLJI CENTAR, ŽELJKO NE BI MOGAO DA RADI U NBA! Iskren je Dino Rađa

Čovek čije se mišljenje ceni i poštuje

Objavljeno:

Legendarni Hrvatski košarkaš Dino Rađa, prokomentarisao je aktulelnu situaciju u NBA, tako i u evropskoj košarci.

Naravno kada je govorio o NBA ligi nije mogao a da ne spomene Nikolu Jokića, za koga smatra da je najbolji centar na svetu:

- Jokić je pretalentovan, to je nešto s čim se rodiš. Užitak je gledati njega i Dončića, iako mislim da obojica mogu puno da napreduju na fizičkoj spremi, čime bi unapredili igru do puno većeg nivoa. Definitivno su dva momka koja su izuzetni, košarkaški rođeni talenti, gde ovi Ameri ne znaju naći načina da izađu na kraj sa njim. Da sam trener insistirao bih da se posvete dva leta, znam da nije lako kada imaš 100 miliona na računu da se motivišeš, ali mislim da bi napravili ogroman iskorak kada bi se fizički doveli u briljantno stanje - rekao je Rađa za podkast ''Nagers Srbija''.

Košarka bez granica, Dino Rađa
foto: Filip Plavčić

Potom je konstatovao da najtrofejniji trener u Evropi Željko Obradović ne bi mogao da trenira neki klub u Americi jer je tamo sistem rada dosta drugačiji:

- On bi ga poslao, znaš gde... Nema dlaku na jeziku, a zna više od svih njih zajedno. Onda bi došao u situaciju da se tamo sa njima zakači. Bojim se da on uopšte ne želi da ode jer Željko je svestan svog kvaliteta, on je gazda i voli da drži sve pod kontrolom, a tamo ne bi to mogao - zaključio je Rađa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.