JOKIĆ SE IGRA KOŠARKE, UŽIVANJE JE GLEDATI GA! Nikolin Ol star kolega kaže da Srbija može do medalje u Tokiju
Foto: AP

rivali i prijatelji

JOKIĆ SE IGRA KOŠARKE, UŽIVANJE JE GLEDATI GA! Nikolin Ol star kolega kaže da Srbija može do medalje u Tokiju

Znamo se dosta dobro van terena i uvek mi je drago da neko ko mi je dobar prijatelj pruža tako dobre partije - istakao je Vučević

Objavljeno:

- Jokić igra neverovatno ove sezone, poteze koje on izvodi kao centar niko nikada pre njega nije radio, uživanje je gladati ga i zato je jedan od favorita za MVP-ja - kaže košarkaš Orlanda Nikola Vučević.

Crnogorski reprezentativac je u intervjuu za Tanjug govorio i o mogućem trejdu iz Orlanda, LA Lejkersima, Olimpijskim igrama u Tokiju, Novaku Đokoviću, ali i o fudbalu, odnosno Juventusu, čiji je navijač.

- Trejdovi su deo posla kojim se bavim, pa ako bi se to i desilo, normalno bih sve to prihvatio. Iskreno, ne obraćam mnogo pažnju na pisanja medija, jer to su stvari koje su van moje kontrole, na koje ne mogu da utičem. Znam da postoji određeno interesovanje, a da li će se nešto desiti, ne znam. Moje je samo da igram.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Kada je u pitanju Nikola Jokić, Vučević ima samo reči hvale za kolegu i prijatelja.

- Jokić igra zaista fantastično i stvarno ga je lepo gledati, pravo uživanje. On se igra košarke. Sve to što radi, radi sa lakoćom. To izgleda potpuno prirodno i vidi se da uživa na terenu. Baš mi je drago zbog njega, jer je skroman momak. Znamo se dosta dobro van terena i uvek mi je drago da neko ko mi je dobar prijatelj pruža tako dobre partije - istakao je Vučević.

Tridesetogodišnji košarkaš nema dilemu kada je u pitanju favorit za osvajanje šampionskog prstena NBA lige.

- To su Lejkersi. Kada u timu imate Lebrona Džejmsa uvek ste favoriti za titulu. Mislim da im je ekipa još bolja nego prošle godine. Mnogo će zavisti od toga da li će Entoni Dejvis biti zdrav, ali mislim da hoće, jer to nije tako ozbiljna povreda. On će biti spreman kada bude najbitnije. Smatram da imaju najkompletniji tim, najdužu klupu, a i uz Lebrona je sve to mnogo lakše.

Nikola Vučević
foto: AP

Vučević je dao i predikcije o raspodeli medalja na košarkaškom turniru na Igrama u Tokiju. Zlato je rezervisao za Amerikance istakavši da ako budu u najjačem sastavu nema dileme da će osvojiti najsjajnije odličje. Za srebro i bronzu po njegovom mišljenju trebalo bi da se bore četiri reprezentacije.

- Srbija bi trebalo da se kvalifikuje, a ako u Japanu budu kompletni, sa Jokićem u timu, pretendeti su na medalju. Odmah iza njih su Španci, Francuzi i Australijanci, naravno, ako budu kompletni. Ali, još se ne zna u kom sastavu će nastupiti nacionalni timovi i kako će sve to izgledati.

Minulog leta Vučević otvoreno je stao u odbranu Novaka Đokovića kada su se posle Adria tura mnogi obrušili na njega.

- Jesam, naravno. Imao sam prilike da ga upoznam, da se nekoliko puta vidim sa njim, da ga pratim na nekim turnirima. Nole je veliki sportista i veliki šampion. On je uzor za mnoge sportiste, ne samo kod nas već u celom svetu. Njegova posvećenost, trud i rad su mu doneli uspehe i zato je rekorder po broju nedelja na vrhu ATP liste. Nadam da će oboriti i rekorde Federera i Nadala po broju gren slemova. Bio je najbolji sporitsta sveta, a van terena je skroz normalan i skroman. Nije se promenio i to su zaista neki kvaliteti koje morate da cenite.

Novak Đoković
foto: EPA/Paul Buck

Dobro je poznata stvar da je Nikola Vučević veliki navijač Juventusa i zato ne krije da je eliminaciju slavnog torinskog kluba u osmini finala Lige šampiona teško podneo.

- Očekivanja ove sezone nisu bila velika, jer ekipa nije bila na nivou kakvom Juventus treba da bude. Ali, imaju projekat da se za dve tri sezone vrate na velika vrata, zato su i doveli mlade igrače. Zaista mi je bilo teško, jer juri se taj trofej u Ligi šampiona dosta dugo. Doveden je i Ronaldo da bi se stiglo do cilja, ali ne ide. Izgleda da kad nešto toliko želite, kao da vam se ne da - zaključio je Vučević.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.