MVP ZVER JOKIĆ! Srbin UNIŠTIO Memfis u dramatičnoj završnici, Nikola je trenutno NAJBOLJI IGRAČ NA SVETU! (VIDEO)
Nikola Jokić u akciji, Foto: Profimedia

nba LIGA

MVP ZVER JOKIĆ! Srbin UNIŠTIO Memfis u dramatičnoj završnici, Nikola je trenutno NAJBOLJI IGRAČ NA SVETU! (VIDEO)

Odlučujuća je bila njegova poslednja odbrana na Dža Morantu

Objavljeno: 08:26h

Nikola Jokić je zver u napadu, to već svi znamo, ali u drami od završnice koju je Denver sinoć dobio protiv Memfisa (103:102) ključna je bila odbrana našeg reprezentativca.

Posle propuštene velike prednosti Denvera i velike Memfisove serije, sve je na kraju zavisilo od jednog napada i lopte u rukama Dža Moranta.

Zvezda Memfisa je krenula ka košu, na levo polaganje, ali Jokić je bio tu, skočio koliko je mogao (a može više nego ikad u životu), telom dobro "nagnječio" Moranta, i bek Grizlija je osujećen.

Po mišljenju sudija, s kojim neko može da se složi, a neko ne, sve je bilo po pravilima.

Jokić je sinoć bio fantastičan: za 36 minuta šutirao je 13-22 iz igre (1-2 trojke) i 1-2 sa linije slobodnih bacanja, a ukupno je imao 28 poena, 15 skokova i 7 asistencija.

Ok, zamalo da je uprskao sve, kad je promašio poslednji napad Denvera na 7 sekundi do kraja, pošto je popio "bananu", ali iskupio se, kako smo napisali, sjajnom odbranom na Morantu.

- Kod te poslednje situacija, Morant je išao prema košu, a odbrambeni igrač, Jokić, skočio je vertikalno i zadržao pravilnu defanzivnu poziciju. Nije bilo faula - rekao je posle utakmice sudija Mot, koji je bio "krivac" za pobedu Denvera.

Pored Jokića, u Denveru su odlični bili Majkl Porter sa 21 poenom i 9 skokova, Vil Barton je ubacio isto 21 poen, a Džamal Marej se ispromašivao za sve kanadske dolare (3 poena, šut 1-14).

- Pobedili smo, a Džamal je šutirao 1-14. Mislim da to pokazuje koliko smo dobar tim - rekao je Porter posle meča.

Kod Grizlija najbolji su bili Brendon Klark i Dilon Bruks sa po 20 poena, a Dža Morant je šutirao 5-16 i zabeležio 16 poena, dok je "litvanski Jokić" Valančijunas imao 14 poena i 11 skokova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.