"MILENIJUM" POPRIŠTE NAJBOLJIH: Slede borbe za trofej Kupa "Milana Cige Vasojevića"!
Foto: AP

Sve je otvoreno

"MILENIJUM" POPRIŠTE NAJBOLJIH: Slede borbe za trofej Kupa "Milana Cige Vasojevića"!

Finale Kupa na programu je u nedelju od 13.00.

Objavljeno:

Predstojećeg vikenda će se u Vršcu, u hali "Milenijum", igrati završnica Kupa "Milan Ciga Vasojević" za košarkašice.

Prvo polufinale igra se u subotu od 12.30, kada će na teren izaći ekipe Vojvodine 021 i Crvene zvezde.

- Dva puta smo ove sezone pobedili Zvezdu, užasno je teško nekog dobiti tri puta, ali imamo pravo da se nadamo pobedi, finalu i osvajanju trofeja. Ovosezonski rezultati pokazuju da smo spremni i zreli za to. Zdravstveni bilten je dobar, očekujemo da nastupimo u najjačem sastavu, damo sve od sebe i da osvojimo Kup - rekao je trener Vojvodine Aleksandar Jovanović, objavljeno je na sajtu KSS.

ŽKK Crvena zvezda, ŽKK Partizan
foto: ŽKK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Dragan Vuković rekao je da u Kupu nikad nema favorita, kao i da sve ekipe imaju bar jednog aduta za osvajanje titule.

- To je Jovana Adamović u Vojvodini 021, Katarina Zec u Art Basketu, Amerikanka Sara Lumis u Radivoju Koraću, a mi ćemo se osloniti na našu mladost, veliku energiju i kolektivnu igru, jer smo par godina zajedno - rekao je Vuković .

- Kada je reč o polufinalu, odigrali smo ove sezone dve dobre utakmice protiv Vojvodine 021, na papiru najjače ekipe u Srbiji. Praktično smo obe utakmice izgubili u neizvesnim završnicama, očekujemo treću sreću", dodao je on.

Drugo polufinale na programu je istog dana od 15.00, kada se sastaju ekipe Art Basketa i Radivoj Korać.

ŽKK Radivoj Korać, ŽKK Crvena zvezda
foto: Korać.rs

Šef stručnog štaba Art Basketa Milan Vidosavljević ocenio je da je njegova ekipa već dosta uradila u debitanskoj sezoni u Ženskoj košarkaškoj ligi Srbije, te da će pokušati da se na završnici Kupa predstavi u "što boljem svetlu".

"U polufinalu igramo protiv iskusne ekipe Radivoja Koraća, koja ima tradiciju. Prošle godine su bili finalisti Kupa, manje-više u istom ovom sastavu, verujem da idu u Vršac da, u najmanju ruku, ponove rezultat od prošle godine. Mi smo ove godine odigrali sa njima dve prvenstvene utakmice i obe smo dobili relativno lako, ali Kup je specifično takmičenje i znamo da će ova utakmica biti najteža", rekao je Vidosavljević.

Trener ekipe Radivoj Korać Zoran Akanović rekao je da njegov tim dolazi u najboljem raspoloženju u Vršac i da će dati sve od sebe, jer ih ime kluba na to obavezuje.

"Kada je reč o polufinalu sa Art Basketom, imali smo samo protiv njih neugodnu utakmicu pre 15 dana, koju nismo najslavnije završili. Poznajemo rivala jako dobro, kao i oni nas, pa ne verujem da će biti nekih iznenadjenja. Nadam se da ćemo uspeti da budemo raspoloženiji od rivala i da ćemo na taj način da preskočimo prvu prepreku i udjemo u finale", rekao je on.

Kup će se zbog pandemije korona virusa igrati bez prisustva publike.

Nacionalni Kup Srbije igra se od 2006. godine, a najviše trofeja osvojile su košarkašice Hemofarma, pet.

Finale Kupa na programu je u nedelju od 13.00.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.