ANA DABOVIĆ SE NE OPTEREĆUJE MEDALJOM NA EUROBASKETU: Mnogo važnije je da budemo zdrave i spremne!
Foto: Starsport©

branimo bronzu iz Beograda

ANA DABOVIĆ SE NE OPTEREĆUJE MEDALJOM NA EUROBASKETU: Mnogo važnije je da budemo zdrave i spremne!

Naša košarkašica ističe da ukoliko ne budu zdrave onda mogu da imaju problem protiv i slabijih protivnika

Objavljeno:

"Nikada se ne opterećujem žrebom, nije mi važno s kim ćemo biti u grupi, nego da mi budemo spremne", izjavila je srpska košarkašica Ana Dabović nakon žreba za Evropski šampionat.

Srbija će na prvenstvu koje će se od 17. do 27. juna održati u Španiji i Francuskoj igrati u B grupi, u Valensiji, sa Crnom Gorom, Grčkom i Italijom.

- Grupa nije ni teška ni laka, mi samo treba da se posvetimo nama. Ako ostanemo zdrave, mislim da ćemo iskoristi naše iskustvo, to što dugo godina igramo zajedno i da ćemo napraviti dobar rezultat - rekla je Dabović.

Sju Bird, Ana Dabović
foto: EPA/Andrej Cukić

Biće to peto EP u nizu za Srbiju, a braniće bronzanu medalju osvojenu 2019. godine u Beogradu.

- Ne bih se opterećivala medaljom, ponosna sam što idemo na peto uzastopno Evropsko prvenstvo. Da mi budemo spremne, da odradiimo dobro pripeme i da igramo našu igru. Onda ne moramo da brinemo ko nam je protivnik. Ako mi ne budemo zdrave i spremne, onda bismo i protiv najslabijeg protivnika na prvenstvu imali problem. To je suština - kaže Dabović.

Košarkašici francuskog Monpeljea sam šampionat još deluje daleko.

- Da budem iskrena, idem korak po korak. Sada sam posvećena mom prvenstvu, igramo sledeće nedelje polufinale Kupa i imamo još nekoliko važnih utakmica pre nego počne plej-of. Koliko se spremam za kraj ovog prvenstva, razmišljam da time se spremam i za reprezentativno leto koje nas očekuje.

Ana Dabović
foto: Starsport©

Mečevi grupne faze, kvalifikacije za četvrtfinale i četvrtfinalni dueli igraće se u Valensiji i Strazburu, dok će se završna faza održati u Valensiji.

- Dobro je što ćemo sve vreme biti u Valensiji, da ne moramo da putujemo, da se selimo. Bilo je perioda kada smo se selile, menjale mesta i osvajale medalje. Nije to toliko važno koliko da svaka od nas bude spremna i zdrava. Verujem u stručni štab i ekipu da ćemo uraditi sve što najbolje možemo u tom trenutku - zaključila je Dabović.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.