VUČEVIĆ ZAMALO POBEDNIK IZAZOVA U VEŠTINAMA: Stef Kari najbolji trojkaš, Sajmonsov "poljubac" najbolje zakucavanje!
Foto: EPA/BUTCH DILL

NBA Ol star

VUČEVIĆ ZAMALO POBEDNIK IZAZOVA U VEŠTINAMA: Stef Kari najbolji trojkaš, Sajmonsov "poljubac" najbolje zakucavanje!

Održana su i prateća takmičenja na Ol star vikendu

Objavljeno: 08:05h

NBA Ol star za 2021. godinu održan je u noći između nedelje i ponedeljka po nešto skraćenom rasporedu zbog pandemije koronavirusa.

Tako su svi događaji bili održani iste večeri, a nisu se održavali celog vikenda u Atlanti kao što je to tradicija govorila.

U predigri utakmice svih zvezda koju smo s nestrpljenjem čekali zbog našeg Nikole Jokića u startnoj petorci održano je takmičenje u zakucavanjima, zatim u brzom šutiranju trojki i takozvani "izazov u veštinama".

Stef Kari je po drugi put u karijeri pobedio u takmičenju u brzom šutiranju trojki. On je tako postao tek sedmi igrač koji je dva puta pobedio u ovoj disciplini, a prvi još od Džejsona Kapona kome je to bilo pošlo 2007. i 2008. godine.

Igrač Golden Stejta je u poslednjoj rundi pobedio konkurente, Majka Konlija i Džejsona Tejtuma. Poslednji šut za dva poena je ubacio i tako pretekao Konlija. As Voriorsa je odneo pobedu sa 28 poena. U ovom takmičenju nije učestovao povređeni as Finiks Sansa Dejvin Buker koji je bio najbolji 2018.

Među sedam košarkaša koji su više od jednom pobeđivali na ovom takmičenje je i nekadašnji srpski as Predrag Stojaković koji je bio najbolji 2002. i 2003. godine, kada je nosio dres Sakramento Kingsa.

Na poluvremenu Ol star utakmice je održano i takmičenje u zakucavanjima, a pobedio je mladi košarkaš Anferni Sajmons iz Portlanda. On je u pobedničkom zakucavanju hteo da poljubi obruč i zamalo mu je to uspelo. Žiri je na kraju njegov pokušaj vrednovao kao najbolji.

Nikola Vučević je zamalo poneo trofej u "skills challenge-u", ali je u finalu poražen od Domantasa Sabonisa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.